Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άγιος Βαλεντίνος: Το πρόσωπο του, η ιστορία του και η μέρα των ερωτευμένων (pic- vid)
PLUS

Άγιος Βαλεντίνος: Το πρόσωπο του, η ιστορία του και η μέρα των ερωτευμένων (pic- vid)

Για πρώτη φορά κατάφεραν οι επιστήμονες να αποκαλύψουν με διαδραστική τεχνολογία 3D, το πρόσωπο του Αγίου Βαλεντίνου, και μάλιστα χθες, παραμονή της ημέρας των ερωτευμένων! Οι επιστήμονες στη Βραζιλία μελέτησαν το κρανίο του ανθρώπου που λεδωσε τη ζωή του για τον έρωτα, και με τη χρήση της 3D διαδραστικής τεχνολογίας χαρτογραφήθηκαν ψηφιακά τα λείψανα του, […]

valentinos

Για πρώτη φορά κατάφεραν οι επιστήμονες να αποκαλύψουν με διαδραστική τεχνολογία 3D, το πρόσωπο του Αγίου Βαλεντίνου, και μάλιστα χθες, παραμονή της ημέρας των ερωτευμένων!

Οι επιστήμονες στη Βραζιλία μελέτησαν το κρανίο του ανθρώπου που λεδωσε τη ζωή του για τον έρωτα, και με τη χρήση της 3D διαδραστικής τεχνολογίας χαρτογραφήθηκαν ψηφιακά τα λείψανα του, ενώ το πρόσωπό του ανακατασκευάστηκε από τον Cicero Moraes, έναν από τους καλύτερους graphic designers της χώρας.

Τα λείψανά του, που βρίσκονται στη Βασιλική της Σάντα Μαρία του Cosmedin, στη Ρώμη, φωτογραφήθηκαν από τον ερευνητή και θρησκευτικό συγγραφέα Jose Luis Lira και αναλύθηκαν από τον ανθρωπολόγο ιατροδικαστή Dr Marcos Paulo Salles Machado.Ο Machado κατέληξε στο συμπερασμα πως το κεφάλι ανήκε σε Ευρωπαίο γύρω στα 55.

agiosval

Ο Άγιος Βαλεντίνος, ο καθολικός ιερέας που μαρτύρησε για την πίστη του το 270 μ.Χ. στους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου, δεν αναγνωρίζεται από την ορθόδοξη εκκλησία, ωστόσο η 14η του Φλεβάρη γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο.

Ο Βαλεντίνος, για να διαδώσει τη χριστιανική πίστη, τελούσε γάμους και ο εορτασμός του αυτήν την ημέρα, συμπίπτει με μια παγανιστική τελετή γονιμότητας, τα Λουπερκάλια.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Άγιο Βαλεντίνο. Μια ιστορία, τον θέλει να παρεμβαίνει σε καβγά ζευγαριού και εκείνοι να γαληνεύουν αμέσως.

«Ο άγιος κάποια μέρα ενώ καλλιεργούσε στον κήπο του τριαντάφυλλα, άκουσε ένα ζευγάρι να μαλώνει πολύ έντονα. Εκείνος έκοψε ένα τριαντάφυλλο, βγήκε στο δρόμο πλησίασε το ζευγάρι και τους παρακάλεσε να τον ακούσουν. Τους πρόσφερε το τριαντάφυλλο τους ευλόγησε και η αγάπη επανήλθε ανάμεσα τους, λίγο αργότερα αυτοί επέστρεψαν και ζήτησαν στον άγιο να ευλογήσει το γάμο τους», αναφέρει ο συγκεκριμένος θρύλος.

agv

Την πρώτη γραπτή αναφορά για τον Βαλεντίνο, την έχουμε το 1382 σε ένα ποίημα του Άγγλου λογοτέχνη, Τζέφρι Τσόσερ, με τίτλο «Το Κοινοβούλιο των Πτηνών», παρά το γεγονός πως έζησε τον τρίτο αιώνα.

Το τεράστιο ποίημα που αποτελείται από 699 στίχους, αναφέρει πως κάθε χρόνο, την 14η Φλεβάρη, τα πουλιά συγκεντρώνονται και επιλέγουν το άλλο τους μισό.

Την ημέρα των ερωτευμένων, την εποχή του 1840 κυριαρχούσε η ανταλλαγή σημειωμάτων με ερωτικές ευχές.

Σήμερα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις