Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάτη με δήθεν μεταχειρισμένα οχήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με δήθεν μεταχειρισμένα οχήματα

 Του Πέτρου Καρσιώτη Πλήρωναν για αγορά οχημάτων σε απίστευτα χαμηλές τιμές, όπως αναγραφόταν στις διαδικτυακές αγγελίες,  αλλά τελικά αγόραζαν… αέρα! Περισσότεροι από 40 ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες, έχουν πέσει θύματα εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, με υποτιθέμενες πωλήσεις μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο. Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη, μεθοδική και […]

car_286
 Του Πέτρου Καρσιώτη
Πλήρωναν για αγορά οχημάτων σε απίστευτα χαμηλές τιμές, όπως αναγραφόταν στις διαδικτυακές αγγελίες,  αλλά τελικά αγόραζαν… αέρα!
Περισσότεροι από 40 ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες, έχουν πέσει θύματα εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, με υποτιθέμενες πωλήσεις μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο.
Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες, από διάφορες περιοχές της χώρας, με υποτιθέμενες πωλήσεις μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο.
Σε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας, μετά από συνεργασία αστυνομικών υπηρεσιών, συνελήφθησαν έξι  άτομα, αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 21, 24, 29 και 31, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 43 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.
Ψάχνουν ακόμη μια γυναίκα “εγκέφαλο” της εγκληματικής οργάνωσης
 
Επιπλέον, αναζητείται μία ακόμη γυναίκα, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι έντεκα  ημεδαποί συνεργοί τους, περιφερειακά μέλη της ομάδας.
Από την έρευνα του Τμήματος Ελασσόνας προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι ,  είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και δρούσαν τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2015.
Αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο υποσχόμενοι χαμηλές τιμές
 
Αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο που αφορούσαν υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων, μηχανημάτων έργων, γεωργικών ελκυστήρων κ.α.) σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον ανυποψίαστων πολιτών -υποψήφιων αγοραστών.
Στη συνέχεια, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, έπειθαν τα θύματά τους να καταθέσουν χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την οριστικοποίηση της αγοραπωλησίας, είτε απ’ ευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους , είτε μέσω εμβασμάτων χρημάτων που κατατίθεντο σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων, είτε μέσω ταχυδρομικών τηλεφωνικών επιταγών.
Με διάφορα προσχήματα έριχναν “στάχτη στα μάτια” των θυμάτων τους
Σε αρκετές περιπτώσεις, μετά την είσπραξη των χρημάτων, οι δράστες προσπαθούσαν με διάφορα προσχήματα, που αφορούσαν κυρίως τη μεταφορά και παραλαβή των οχημάτων, να αποσπάσουν επιπλέον χρηματικά ποσά από τους παθόντες.
Ακολούθως, προκειμένου να συγκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους διέκοπταν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τα θύματα και είτε διέγραφαν τη σχετική αγγελία από το διαδίκτυο, είτε αλλάζοντας σ’ αυτή τον αριθμό τηλεφώνου του πωλητή.
Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάσθηκαν σαράντα μία  περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, κατά τις οποίες κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 53.332 ευρώ, ενώ από έντεκα ακόμη πολίτες, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν εκ νέου χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 4.800 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις