Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κυριάκος Μητσοτάκης σε Άνγκελα Μέρκελ: “Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη”
ΚΟΣΜΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Άνγκελα Μέρκελ: “Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη”

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την καγκελάριο της Γερμανία στα γραφεία του CDU, με την συζήτηση να είναι στραμμένη στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ. Στη συνάντηση που κράτησε μία ώρα περίπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της Ελλάδας και παρουσίασε […]

mitsotakis-merkel-1000-1

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την καγκελάριο της Γερμανία στα γραφεία του CDU, με την συζήτηση να είναι στραμμένη στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ.

Στη συνάντηση που κράτησε μία ώρα περίπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της Ελλάδας και παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την πολυετή κρίση.

Δίνοντας έμφαση στην φτώχεια και την ανεργία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στην Άνγκελα Μέρκελ πως είναι άμεση η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, καθώς οι τωρινές εξελίξεις δίνουν στους δανειστές την δυνατότητα να πιέζουν αφόρητα.

Για το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη βοήθεια της Γερμανίας, επισημαίνοντας όμως πως έχουν γίνει πολλές καθυστερήσεις που επιδείνωσαν το πρόβλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην Γερμανίδα καγκελάριο για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, γύρω από δημόσια διοίκηση, την παιδεία και τη δικαιοσύνη.

Οι δυο τους έμειναν μόνοι για περίπου είκοσι λεπτά, ενώ την υπόλοιπη ώρα στη συζήτηση συμμετείχαν συνεργάτες και των δύο πλευρών.

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με βουλευτές του CDU στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις