Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ξαναχτύπησε η «συμμορία των χρηματοκιβωτίων»! Πέντε εισβολές σε εταιρείες σε τέσσερις μέρες
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ξαναχτύπησε η «συμμορία των χρηματοκιβωτίων»! Πέντε εισβολές σε εταιρείες σε τέσσερις μέρες

Του Πέτρου Καρσιώτη Η «συμμορία των χρηματοκιβωτίων», που έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρίες και τα εργοστάσια της Δυτικής Αττικής, χτύπησε άλλες δύο φορές, Παρασκευή και Σάββατο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό ληστρικών εισβολών, αλλά και το επίπεδο συναγερμού της ΕΛ.ΑΣ Πέντε, αυτή τη φορά, κουκουλοφόροι, μία από τις υποομάδες, ευρύτερης εγκληματικής οργάνωσης,  […]

oi-listes-xrimatokibwtiwn

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η «συμμορία των χρηματοκιβωτίων», που έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα για τις εταιρίες και τα εργοστάσια της Δυτικής Αττικής, χτύπησε άλλες δύο φορές, Παρασκευή και Σάββατο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό ληστρικών εισβολών, αλλά και το επίπεδο συναγερμού της ΕΛ.ΑΣ

Πέντε, αυτή τη φορά, κουκουλοφόροι, μία από τις υποομάδες, ευρύτερης εγκληματικής οργάνωσης,  εισέβαλαν, στην περιοχή του Ασπροπύργου,  σε εταιρία ελαστικών πασίγνωστης μάρκας, την ώρα που έφθασε στις εγκαταστάσεις ο λογιστής.

Με το που μπήκε, ακολούθησαν οι κουκουλοφόροι και με απειλές για τη ζωή του απέσπασαν 2.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν.

Το πρωί του Σαββάτου, πάλι πέντε κουκουλοφόροι που κρατούσαν στα χέρια κατσαβίδια, ακινητοποίησαν τον φύλακα των εγκαταστάσεων της «Μερσεντές», στο Ρουπάκι Ασπροπύργου, τον λήστεψαν και αποχώρησαν κλέβοντας ένας από τα αυτοκίνητα του εκθεσιακού χώρου.

Όμως, για άγνωστο λόγο, λίγο αργότερα το εγκατέλειψαν κοντά σε ρέμα της περιοχής και εξαφανίστηκαν.

Ήταν η πέμπτη  ληστρική εισβολή της συμμορίας,  που έχει σκορπίσει τον τρόμο σε εργοστάσια της Δυτικής Αττικής ως και της Βοιωτίας.

Σε χρονικό διάστημα μόλις 24 ωρών, εισέβαλαν, στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας,  σε τρία εργοστάσια στην περιοχή των Οινοφύτων, ακινητοποιώντας τους φύλακες με πιστόλια και κυνηγετικά όπλα και αρπάζοντας από το εσωτερικό  χρηματοκιβώτια τα οποία πάντως δεν περιείχαν σημαντικά ποσά.

Για τη σύλληψη των μελών της συμμορίας έχει συσταθεί ειδική ομάδα στην Ασφάλεια.

Πιστεύεται ότι αποτελείται από σεσημασμένους κακοποιούς, που προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και οι οποίοι αφού έχουν εκτίσει ποινές για διάφορα σοβαρά αδικήματα, έχουν βρεθεί πάλι ελεύθεροι και συνεχίζουν τις ληστρικές επιδρομές.

Το βέβαιο είναι ότι χτυπούν υπό «ενιαίο συντονισμό» από τα αρχηγικά μέλη σε διάφορους γεωγραφικούς τόπους και με διαφορετική σύνθεση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις