Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Γιούνκερ: Oι Ελληνες έκαναν τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις, μην λέτε δεν κάνει τίποτα η χώρα”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Γιούνκερ: Oι Ελληνες έκαναν τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις, μην λέτε δεν κάνει τίποτα η χώρα”

Για τις προσπάθειες των Ελλήνων και τις προόδους που σημείωσαν στο θέμα του ανταγωνισμού μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. O Zαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, υπογράμμισε πως είναι λάθος να λένε πως η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα ως τώρα, συγκρίνοντας μάλιστα τις μεταρρυθμίσεις με αυτές των […]

bguNLQJ5f8fK67M8uxuy

Για τις προσπάθειες των Ελλήνων και τις προόδους που σημείωσαν στο θέμα του ανταγωνισμού μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

O Zαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, υπογράμμισε πως είναι λάθος να λένε πως η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα ως τώρα, συγκρίνοντας μάλιστα τις μεταρρυθμίσεις με αυτές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Κυρίως στην Γερμανία μιλά κανείς σαν να ήταν απολύτως εξοικειωμένος με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά δεν την γνωρίζουν. Διότι οι Έλληνες, παρά την όποια δυσθυμία για την κατάσταση, έκαναν παρά πολλές διαρθρωτικές -και άλλες- μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους δογματικούς Βορειοευρωπαίους».

«Και χρησιμοποίησαν έναν τόνο -και στις γνώμες οι οποίες δημοσιεύτηκαν- κυρίως στο 2014 και 2015, ο οποίος δεν ανταποκρινόταν σε καμιά περίπτωση στις ελληνικές προσπάθειες. Είμαι κι εγώ της γνώμης ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο τέλος των προσπαθειών της, αλλά το να ισχυρίζεται κανείς ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα είναι λάθος».

Σε ερώτημα σχετικά με τις εξελίξεις και τη συμπεριφορά του Ταμείου, ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε, επισημαίνοντας πως το τρίτο μνημόνιο «στέκεται σε ασταθή πόδια με την έννοια ότι δεν βλέπουμε ακριβώς πως θα μπορούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτό το πρόβλημα».

«Καμιά χώρα δεν έχει επιτύχει μεγαλύτερες προόδους στο θέμα του ανταγωνισμού. Και δεν ήταν η Ελλάδα η οποία μείωσε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ήταν μια άλλη», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις