Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παπαδημούλης: Η απαίτηση του ΔΝΤ είναι αντισυνταγματική και πολιτικά απαράδεκτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπαδημούλης: Η απαίτηση του ΔΝΤ είναι αντισυνταγματική και πολιτικά απαράδεκτη

Την επόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος όπως και η εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης. Με αφορμή αυτή την συζήτηση ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης  χαρακτήρισε ως “αντισυνταγματική, οικονομικά αφελή και πολιτικά απαράδεκτη” της απαίτηση του ΔΝΤ να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση προληπτικά μέτρα […]

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Την επόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος όπως και η εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης.

Με αφορμή αυτή την συζήτηση ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης  χαρακτήρισε ως “αντισυνταγματική, οικονομικά αφελή και πολιτικά απαράδεκτη” της απαίτηση του ΔΝΤ να νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση προληπτικά μέτρα περικοπών ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Περαιτέρω σημείωσε “Είναι ασύλληπτο για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, είτε είναι η Ελλάδα, είτε η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή η Γερμανία, να κάνει κάτι τέτοιο. Επιπλέον, το να απαιτούν κι άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ένα μη βιώσιμο χρέος, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και δημοσιονομική ανάπτυξη, που έχει επιτευχθεί από την Αθήνα, ακολουθώντας τις αμοιβαία συμφωνηθείσες υποχρεώσεις”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις