Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Bloomberg: Στο προσκήνιο ξανά η συζήτηση για Grexit
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Στο προσκήνιο ξανά η συζήτηση για Grexit

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα εκτιμάται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει ούτε μέσα στον Φλεβάρη να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Ειδική μνεία γίνεται και στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα , που επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΔΝΤ αναφορικά με τις απαιτήσεις του σχετικά με την ελληνική οικονομία. Ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι η Αθήνας, διαθέτει μόνο […]

xreos-Ellada

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα εκτιμάται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει ούτε μέσα στον Φλεβάρη να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ειδική μνεία γίνεται και στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα , που επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΔΝΤ αναφορικά με τις απαιτήσεις του σχετικά με την ελληνική οικονομία. Ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι η Αθήνας, διαθέτει μόνο μια εβδομάδα για να βρει κοινό τόπο συνεννόησης με τους δανειστές.

Ενώ στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην σχέση των Ευρωπαίων δανειστών με το ΔΝΤ, όπου τονίζεται πως οι Ευρωπαίοι συναινούν στις απαιτήσεις του Ταμείου -αν και διαφωνούν-γιατί θέλουν να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα παρατίθεται η άποψη του Γιάννη Εμμανουηλίδη, διευθυντή σπουδών στο European Policy Centre στις Βρυξέλλες, ο οποίος σημειώνει “Υπάρχει ο κίνδυνος η ελληνική κυβέρνηση να παρερμηνεύει “πιστωτές- κλειδιά” όπως είναι η Γερμανία και το ΔΝΤ, οι οποίοι δεν πρόκειται να κάνουν συμβιβασμούς στο ζήτημα των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμπλοκή και αναβίωση των σεναρίων για Grexit”. καταλήγει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις