Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ για πρόεδρο του Ιράν: “Καλά θα κάνει να προσέχει τι λέει”
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για πρόεδρο του Ιράν: “Καλά θα κάνει να προσέχει τι λέει”

Μετά τις απειλητικές δηλώσεις του προέδρου του Ιράν με αποδέκτη τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών περνά στην αντεπίθεση ακόμα πιο σκληρός. Απαντώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με τα όσα είπε ο Χασάν Ροχανί την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως καλά θα κάνει «να προσέχει όταν μιλάει». Ο Ροχανί, κατά την επέτειο […]

590_8a34fc114e4a9b9148003f6f1ec15d86Μετά τις απειλητικές δηλώσεις του προέδρου του Ιράν με αποδέκτη τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών περνά στην αντεπίθεση ακόμα πιο σκληρός.

Απαντώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με τα όσα είπε ο Χασάν Ροχανί την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως καλά θα κάνει «να προσέχει όταν μιλάει».

Ο Ροχανί, κατά την επέτειο της «ισλαμικής επανάστασης» όπου χιλιάδες Ιρανοί φώναζαν να «πεθάνει ο Τραμπ», καίγοντας αμερικάνικες σημαίες, είπε στον λαό του:

«Στον ιρανικό λαό πρέπει να μιλούν με σεβασμό. Όποιον χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών, ο ιρανικός λαός θα τον κάνει να το μετανιώσει»

Αμερική και Ιράν έχουν σταματήσει τις διπλωματικές σχέσεις, ενώ ο Τραμπ σκέφτεται να ακυρώσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, που υπογράφτηκε δύο χρόνια πριν ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις.ImageHandler

Ο Τραμπ μετά το διάταγμα, επέβαλε οικονομικές κυρώσεις σε φυσικά πρόσωπα του Ιράν, γεγονός που έχει κάνει τις δύο χώρες να συγκρούονται σε επικίνδυνο βαθμό.

Κύκλοι του προέδρου, υποστηρίζουν πως η Αμερική πρέπει να υιοθετήσει μια πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τεχεράνη, όμως κανένας δεν προτείνει την ακύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά, με την οποία επιβλήθηκαν περιορισμοί στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση μέρους των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις