Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Reuters: “Οι δανειστές θα ζητήσουν 3,6 δισ. ευρώ από την Ελλάδα”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: “Οι δανειστές θα ζητήσουν 3,6 δισ. ευρώ από την Ελλάδα”

Το διεθνές πρακτορείο Reuters ανέφερε, πως οι Ευρωπαίοι και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά την ενιαία στάση που υιοθέτησαν απέναντι στο ελληνικό ζήτημα θα ζητήσουν από την Ελλάδα να αποδεχτεί τη λήψη μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 και 1,8 δισ. ευρώ μετά το 2018. Τα μέτρα θα επικεντρωθούν  στη μείωση του αφορολόγητου και […]

marketnews_ellada_12

Το διεθνές πρακτορείο Reuters ανέφερε, πως οι Ευρωπαίοι και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά την ενιαία στάση που υιοθέτησαν απέναντι στο ελληνικό ζήτημα θα ζητήσουν από την Ελλάδα να αποδεχτεί τη λήψη μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 και 1,8 δισ. ευρώ μετά το 2018.

Τα μέτρα θα επικεντρωθούν  στη μείωση του αφορολόγητου και στις περικοπές συντάξεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για δανειστες μετρα

Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει στο Reuters, «ότι υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες», προσθέτοντας ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη για το αν η Αθήνα θα δεχτεί τις προτάσεις. «Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε», δήλωσε.

Σε εξέλιξη η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για δανειστες μετρα

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:30 (ώρα Ελλάδος), στον χώρο του Συμβουλίου της ΕΕ, η συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν: Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου. Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

“Δεν θα καταλήξουμε σε συμφωνία”, ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος

Αποτέλεσμα εικόνας για δανειστες μετρα

Η συνάντηση δανειστών-Τσακαλώτου αναμένεται να καταλήξει χωρίς συμφωνία, όπως ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος σημειώνοντας, ωστόσο, ότι όλοι δουλεύουν με χρονικό ορίζοντα την 20ή Φεβρουαρίου. Επιχειρώντας να αποδραματοποιήσει πάντως το τετ α τετ, ο ίδιος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες είπε: «Δεν είμαστε στο τέλος του κόσμου, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση, η οποία όμως σίγουρα δεν είναι οριακή. Οι θέσεις της Ελλάδας δεν έχουν αλλάξει. Το βασικό είναι ότι θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουμε τις θέσεις Ελλάδας και δανειστών». Τέλος ανέφερε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «θα κάνει ότι είναι δυνατόν για μια βιώσιμη, κοινωνικά, συμφωνία».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις