Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ποδηλάτης «πύραυλος» έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με 167 χλμ! (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδηλάτης «πύραυλος» έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με 167 χλμ! (vid)

Κατέρριψε το ρεκόρ στην ταχύτητα με ποδήλατο ο εκπληκτικός Αυστριακός Markus «Max» Stöckl καθώς σε μια πλαγιά στη Χιλή… έπιασε ταχύτητα 167,6χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν και πάλι δικό του με ταχύτητα 164,95χλμ./ώρα και το είχε πετύχει στην πλαγιά ενός ηφαιστείου στη Νικαράγουα. Αυτή τη φορά ο 42χρονος φόρεσε μια ειδική […]

podilatis

Κατέρριψε το ρεκόρ στην ταχύτητα με ποδήλατο ο εκπληκτικός Αυστριακός Markus «Max» Stöckl καθώς σε μια πλαγιά στη Χιλή… έπιασε ταχύτητα 167,6χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν και πάλι δικό του με ταχύτητα 164,95χλμ./ώρα και το είχε πετύχει στην πλαγιά ενός ηφαιστείου στη Νικαράγουα.

Αυτή τη φορά ο 42χρονος φόρεσε μια ειδική αεροδυναμική στολή όπως αυτή που φορούν οι σκιέρ και ένα κράνος ειδικά σχεδιασμένο από τον ίδιο προκειμένου να ελαχιστοποιείται η αντίσταση του αέρα.

Ο Max κατάφερε σε μόλις 11 δευτερόλεπτα να φθάσει στην τελική του ταχύτητα, επίδοση που… εποφθαλμιούν και αρκετά αυτοκίνητα. Συνολικά χρειάστηκε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την κατάβαση της μήκους 650 μέτρων πλαγιά.

«Ήταν τόσο εξαντλητικό ακόμα και αν κράτησε μόνο 20 δευτερόλεπτα. Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου» τόνισε ο Αυστριακός ποδηλάτης.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις