Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκληροί όροι από τους δανειστές για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληροί όροι από τους δανειστές για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του επεσήμανε πως στην σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες του Ευκλείδη Τσακαλώτου  με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας αλλά όχι τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους. Περαιτέρω σημείωσε πως οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις αν και χρονοβόρες κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται […]

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του επεσήμανε πως στην σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες του Ευκλείδη Τσακαλώτου  με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας αλλά όχι τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους. Περαιτέρω σημείωσε πως οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις αν και χρονοβόρες κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση τόσο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και με στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με  κύριο επίδικο την απεμπλοκή της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα οι Θεσμοί.

Η πρόταση των δανειστών που θα παρουσιαστεί σήμερα στην ελληνική κυβέρνηση, κινείται στα φημολογούμενα πλαίσια και αφορά Στην λήψη προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά το 2018 της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν αποδεκτοί οι όροι των δανειστών από την ελληνική κυβέρνηση, θα δρομολογηθεί και η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις