Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / SOS από επιστήμονες: Ο τρόπος που μαγειρεύουμε το ρύζι, αφήνει ίχνη αρσενικού (vid)
ΥΓΕΙΑ

SOS από επιστήμονες: Ο τρόπος που μαγειρεύουμε το ρύζι, αφήνει ίχνη αρσενικού (vid)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, για τον τρόπο που βράζουμε το ρύζι, καθώς κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. Το βράσιμο του ρυζιού σε κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το νερό, αφήνει στο φαγητό ίχνη αρσενικού σύμφωνα με πρόσφατα πειράματα. Μέχρι τώρα υπήρχε η άποψη πως το δηλητήριο εξαφανίζεται από το όσπριο κατά […]

ryzi-rice-min

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, για τον τρόπο που βράζουμε το ρύζι, καθώς κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Το βράσιμο του ρυζιού σε κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το νερό, αφήνει στο φαγητό ίχνη αρσενικού σύμφωνα με πρόσφατα πειράματα.

Μέχρι τώρα υπήρχε η άποψη πως το δηλητήριο εξαφανίζεται από το όσπριο κατά τη διάρκεια που αυτό βράζει, ωστόσο επιστήμονες διαπίστωσαν πως το αρσενικό φεύγει μόνο στην περίπτωση που αφήσουμε το ρύζι να μουλιάσει σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.

oSgnb1rM3Rd6DMa3FAGK

Το πείραμα έγινε από τον Andy Meharg, καθηγητή βιολογικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Queens του Μπέλφαστ, που δοκίμασε τρεις διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος.

Αρχικά μαγείρεψε το ρύζι με τον συνηθισμένο τρόπο, ώσπου δηλαδή να εξατμιστεί το νερό, διαπιστώνοντας πως το αρσενικό παραμένει.

Μετά δοκίμασε να βράσει το ρύζι με περισσότερο νερό το οποίο στο τέλος έχυσε, καταλήγοντας πως έτσι το δηλητήριο εξαφανίζεται κατά το ήμισυ.

Στο τρίτο στάδιο του πειράματος, ο Meharg άφησε το ρύζι να μουλιάσει στο νερό από την προηγούμενη νύχτα.

Συνειδητοποίησε πως το αρσενικό εξαφανίστηκε σε ποσοστό 80%.

Το αρσενικό, είναι το δηλητήριο που προκαλείται από την επαφή του καλλιεργούμενου ρυζιού με τοξίνες και φυτοφάρμακα.

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον οργανισμό και έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιακές ασθένειες, διαβήτη και καρκίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις