Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Θυμίζει ταινία: Βρέθηκε αγνοούμενος 5 χρόνια μετά στη ζούγκλα του Αμαζονίου! (photos)
PLUS

Θυμίζει ταινία: Βρέθηκε αγνοούμενος 5 χρόνια μετά στη ζούγκλα του Αμαζονίου! (photos)

Θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας κι όμως είναι πραγματικότητα. Ο Anton Pilipa που εξαφανίστηκε πέντε χρόνια πριν, βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου, από μία Βραζιλιάνα αστυνομικό. Ο 39χρονος εντοπίστηκε ξυπόλητος και πολύ ταλαιπωρημένος, με την αστυνομικό να τον περνά για ζητιάνο, καθώς δεν είχε πάνω του κανένα στοιχείο. Οι Αρχές με τη βοήθεια πολλών διεθνών οργανισμών και […]

amazon

Θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας κι όμως είναι πραγματικότητα.

Ο Anton Pilipa που εξαφανίστηκε πέντε χρόνια πριν, βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου, από μία Βραζιλιάνα αστυνομικό.

Ο 39χρονος εντοπίστηκε ξυπόλητος και πολύ ταλαιπωρημένος, με την αστυνομικό να τον περνά για ζητιάνο, καθώς δεν είχε πάνω του κανένα στοιχείο.

Οι Αρχές με τη βοήθεια πολλών διεθνών οργανισμών και πρεσβειών κατάφεραν να βρουν την οικογένειά του και να τον στείλουν στους δικούς του ανθρώπους.

anton-and-stefan-pilipa

“Έμεινα έκπληκτος” δήλωσε ο αδερφός του Stefan. “Είπα στον εαυτό μου ότι ήταν νεκρός. Επειδή μόνο με αυτό μπορούσα να εξηγήσω την ανεξήγητη απουσία του. Αλλά στην καρδιά μου δεν πίστευα ότι είχε πεθάνει. Ήμουν σοκαρισμένος. Έχω εντυπωσιαστεί που είναι ζωντανός και τα κατάφερε”.

O Pilipa είχε φύγει από το σπίτι του στο Βανκούβερ το 2012 και είχε διανύσει μια απόσταση 10.460 χιλιομέτρων με τα πόδια, καταφέρνοντας μάλιστα να περάσει από τα σύνορα τουλάχιστον δέκα χωρών χωρίς να έχει μαζί του διαβατήριο! Ο 39χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια και τώρα έχει αρχίσει να λαμβάνει ξανά τη φαρμακευτική του αγωγή.

amazon9n-1-web

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως επέζησε στην άγρια ζούγκλα του Αμαζονίου για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο ίδιος που προσπαθεί να προσαρμοστεί, δήλωσε πως πολλοί τον κακοποίησαν, όμως οι περισσότεροι του φέρθηκαν με απόλυτη γενναιοδωρία.

ANTON3

“Ποτέ δεν ένιωσα μόνος. Σκεφτόμουν πολύ όλα αυτά τα χρόνια ενώ κοιμόμουν στον δρόμο. Είναι πολύ απλό το να ζεις, δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα. Ξέρω ότι είμαι πολύ τυχερός που είμαι ζωντανός. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να επιστρέψω στην οικογένειά μου”, είπε χαρακτηριστικά.

Anton-Pilipa
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις