Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πάτρα: Δικηγορικό γραφείο «μαϊμού» εξαπάτησε εκατοντάδες πολίτες και απέσπασε χιλιάδες ευρώ για δήθεν… διευθετήσεις δανείων
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Δικηγορικό γραφείο «μαϊμού» εξαπάτησε εκατοντάδες πολίτες και απέσπασε χιλιάδες ευρώ για δήθεν… διευθετήσεις δανείων

Του Πέτρου Καρσιώτη Συνέβη κι αυτό. Δικηγορικό γραφείο «μαϊμού»  εξαπάτησε εκατοντάδες Πατρινούς, με την υπόσχεση ότι έχει… ειδικότητα στη ρύθμιση δανείων, σε φορολογικές εκκρεμότητες, σε διαθήκες και συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου! Από την έως τώρα έρευνα έχει πιστοποιηθεί η εξαπάτηση 25 Πατρινών οι οποίοι πλήρωσαν κάπου 250.000 ευρώ. Όμως, οι εξαπατημένοι είναι κατά πολύ […]

DIKIGOROS

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέβη κι αυτό.

Δικηγορικό γραφείο «μαϊμού»  εξαπάτησε εκατοντάδες Πατρινούς, με την υπόσχεση ότι έχει… ειδικότητα στη ρύθμιση δανείων, σε φορολογικές εκκρεμότητες, σε διαθήκες και συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου!

Από την έως τώρα έρευνα έχει πιστοποιηθεί η εξαπάτηση 25 Πατρινών οι οποίοι πλήρωσαν κάπου 250.000 ευρώ.

Όμως, οι εξαπατημένοι είναι κατά πολύ περισσότεροι καθώς μέσα στο «δικηγορικό» γραφείο στην Πάτρα, έχουν βρεθεί εκατοντάδες φάκελοι ανύποπτων πολιτών που κατέφυγαν εκεί.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στην Πάτρα,  ένας 59χρονος ημεδαπός, ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας και μια 55χρονη, υπήκοος Φινλανδίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος των εμπλεκομένων δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, τα μέλη της οποίας με διαρκή δράση διέπρατταν, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απάτες και πλαστογραφίες.

«Διευθετούσαν» τα πάντα, από ρύθμιση δανείων έως φορολογικά και διαθήκες!

Ειδικότερα, ο 59χρονος λειτουργούσε στην Πάτρα, γραφείο διεκπεραίωσης νομικών υποθέσεων (διευθετήσεις υποθέσεων κληρονομιάς, υποθέσεων ακινήτων, ρύθμισης δανείων, φορολογικών εκκρεμοτήτων, συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου κ.λ.π.) στο οποίο εργάζονταν και η 55χρονη συνεργός του.

Ο 59χρονος παρουσιαζόταν στους πολίτες, ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας υποθέσεις τους προς διεκπεραίωση και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε με την συνδρομή της 55χρονης, σωρεία πλαστών εγγράφων, όπως διαθηκών, γνησίων υπογραφής, ενσήμων και άλλων εγγράφων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και περισσότερους από εκατό φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις