Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μενίδι: Τουλάχιστον 66 άτομα οδηγοί και πεζοί δέχτηκαν επίθεση με κοντάρια από υπερδεκαμελή συμμορία Ρομά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενίδι: Τουλάχιστον 66 άτομα οδηγοί και πεζοί δέχτηκαν επίθεση με κοντάρια από υπερδεκαμελή συμμορία Ρομά

Του Πέτρου Καρσιώτη Γνώρισαν την… κόλαση- και δεν ήταν λίγοι- όσοι έτυχε για οποιοδήποτε λόγο να βρεθούν στην ακτίνα του καταυλισμού των Ρομά, στην Αγία Σωτήρα Μενιδίου. Τουλάχιστον εξήντα έξι άνθρωποι-οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί ταξί η και απλά διερχόμενοι- έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια υπερδεκαμελούς συμμορίας, τα μέλη της οποίας ακινητοποιούσαν, χτυπούσαν, τραυμάτιζαν και λήστευαν τα […]

POLICE

Του Πέτρου Καρσιώτη

Γνώρισαν την… κόλαση- και δεν ήταν λίγοι- όσοι έτυχε για οποιοδήποτε λόγο να βρεθούν στην ακτίνα του καταυλισμού των Ρομά, στην Αγία Σωτήρα Μενιδίου.

Τουλάχιστον εξήντα έξι άνθρωποι-οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί ταξί η και απλά διερχόμενοι- έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια υπερδεκαμελούς συμμορίας, τα μέλη της οποίας ακινητοποιούσαν, χτυπούσαν, τραυμάτιζαν και λήστευαν τα θύματα με κοντάρια, ρόπαλα και διάφορα άλλα εργαλεία!

Αιμόφυρτοι ιδιώτες και επαγγελματίες, έφθαναν μετά κόπων στο Τμήμα Ασφαλείας του Μενιδίου για να καταγγείλουν σκηνές από την… κόλαση, που είχαν ξετυλιχθεί κοντά στον καταυλισμό.

Βρίσκονταν ξαφνικά μπροστά σε ορδές … κονταροφόρων

Άλλοι, καθώς περπατούσαν βρίσκονταν κοντά σε… ορδές ροπαλοφόρων κι αποχωρούσαν χωρίς ούτε ευρώ στην τσέπη τους, άλλοι σταματούσαν υποχρεωτικά γιατί έβλεπαν διάφορα εμπόδια στο οδόστρωμα και βρίσκονταν αιχμάλωτοι της συμμορίας, άλλοι, οδηγοί ταξί, επιβίβαζαν δήθεν πελάτες με προορισμό την περιοχή και όταν έφθαναν βρίσκονταν αιμόφυρτοι από βίαια χτυπήματα!

Πεζοί-διερχόμενοι κοντά στον καταυλισμό Αγίας Σωτήρας, οδηγοί και οδηγοί ταξί τα θύματα

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών, διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί, στην περιοχή των Αχαρνών.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, , στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, δέκα  ημεδαποί, εκ των οποίων οι έξι  ηλικίας από 18 έως 42 ετών και τέσσερις  ανήλικοι, μέλη της σπείρας.

Αναζητούνται δύο 15χρονοι συνεργοί τους, που έχουν διαφύγει από τον καταυλισμό.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Χτυπούσαν με … κοντάρια τα θύματα για να τα ληστέψουν

Η Αστυνομία, δίνοντας πληροφορίες και στοιχεία για τον τρόπο δράσης της πολυμελούς συμμορίας με τα… κοντάρια,  οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο διάστημα εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών, διερχόμενων οδηγών αυτοκινήτων και οδηγών ταξί στην περιοχή των Αχαρνών.

Οι δράστες, με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημά τους, εντός του καταυλισμού Αγία Σωτήρας Αχαρνών και ακολούθως με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, καθώς και με τη χρήση αντικειμένων (κοντάρια, ρόπαλα και διάφορα εργαλεία), αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που έφερε το θύμα ή βρισκόταν εντός του οχήματος του.

Προσποιούνταν τους πελάτες και οδηγούσαν τους οδηγούς σε ερημικά μέρη για να τους ληστέψουν

Επίσης, προσποιούμενοι τους πελάτες, επιβιβάζονταν σε ταξί από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και αφού τα οδηγούσαν πλησίον του καταυλισμού, ακινητοποιούσαν τους οδηγούς, ασκώντας σωματική βία και τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, tablet , G . P . S . κλπ ).

Επιπλέον, είχαν στο στόχαστρο και πεζά άτομα, που κινούνταν σε δρόμους πέριξ του καταυλισμού και με την χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν και διέφευγαν, αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο», στο καταυλισμό διαμονής τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εξήντα έξι περιπτώσεις ληστειών ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων, συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα  ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία Ανάκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις