Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μεγάλο “ναι” των Ελλήνων στο διάταγμα Τραμπ: Το 58% δεν θέλει μουσουλμάνους
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλο “ναι” των Ελλήνων στο διάταγμα Τραμπ: Το 58% δεν θέλει μουσουλμάνους

Παρά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά του διατάγματος του Τραμπ, φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης συμφωνεί με την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων μεταναστών, όπως αποκάλυψε δημοσκόπηση. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Independent, έγινε από το think tank “Chatham House”, με έδρα το Λονδίνο, πριν ο πρόεδρος της Αμερικής υπογράψει το αντιμεταναστευτικό […]

Παρά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά του διατάγματος του Τραμπ, φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης συμφωνεί με την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων μεταναστών, όπως αποκάλυψε δημοσκόπηση.

muslims1Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Independent, έγινε από το think tank “Chatham House”, με έδρα το Λονδίνο, πριν ο πρόεδρος της Αμερικής υπογράψει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι εξής χώρες: Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο ενώ στο σύνολο, το 55% συμφωνεί με την απόφαση Τραμπ.

Οι Ευρωπαίοι που διαφωνούν, δεν ξεπερνούν σε ποσοστό το 32%.

Το 71% των Πολωνών λέει «ναι», ενώ στην Ελλάδα το 58% στηρίζει το διάταγμα. Το 22% των Ελλήνων δεν απάντησε καθαρά, ενώ το 20% είναι αντίθετο.

Στην Αυστρία, διαφωνεί το 65% , στη Γερμανία, το 53%, στην Ιταλία το 51% και στη Βρετανία το 47% .

Οι διαφωνούντες, ήταν ηλικιωμένοι ή νέοι κάτω των 30 ετών.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των Ευρωπαίων αντιμετωπίζει τους μουσουλμάνους με μία φοβία, ενισχύοντας την έρευνα του Pew που έγινε το 2016 και είχε διαπιστώσει την άρνηση να δει η Ευρώπη φιλικά τους μουσουλμάνους.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις