Μεγάλο “ναι” των Ελλήνων στο διάταγμα Τραμπ: Το 58% δεν θέλει μουσουλμάνους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο “ναι” των Ελλήνων στο διάταγμα Τραμπ: Το 58% δεν θέλει μουσουλμάνους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Παρά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά του διατάγματος του Τραμπ, φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης συμφωνεί με την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων μεταναστών, όπως αποκάλυψε δημοσκόπηση. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Independent, έγινε από το think tank “Chatham House”, με έδρα το Λονδίνο, πριν ο πρόεδρος της Αμερικής υπογράψει το αντιμεταναστευτικό […]

08.02.2017 | 13:20

Παρά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά του διατάγματος του Τραμπ, φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης συμφωνεί με την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων μεταναστών, όπως αποκάλυψε δημοσκόπηση.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Independent, έγινε από το think tank “Chatham House”, με έδρα το Λονδίνο, πριν ο πρόεδρος της Αμερικής υπογράψει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι εξής χώρες: Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο ενώ στο σύνολο, το 55% συμφωνεί με την απόφαση Τραμπ.

Οι Ευρωπαίοι που διαφωνούν, δεν ξεπερνούν σε ποσοστό το 32%.

Το 71% των Πολωνών λέει «ναι», ενώ στην Ελλάδα το 58% στηρίζει το διάταγμα. Το 22% των Ελλήνων δεν απάντησε καθαρά, ενώ το 20% είναι αντίθετο.

Στην Αυστρία, διαφωνεί το 65% , στη Γερμανία, το 53%, στην Ιταλία το 51% και στη Βρετανία το 47% .

Οι διαφωνούντες, ήταν ηλικιωμένοι ή νέοι κάτω των 30 ετών.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των Ευρωπαίων αντιμετωπίζει τους μουσουλμάνους με μία φοβία, ενισχύοντας την έρευνα του Pew που έγινε το 2016 και είχε διαπιστώσει την άρνηση να δει η Ευρώπη φιλικά τους μουσουλμάνους.

 

 

 

Exit mobile version