Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / FAZ: H ασυμφωνία ΔΝΤ – Σόιμπλε δεν θα διαρκέσει πολύ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FAZ: H ασυμφωνία ΔΝΤ – Σόιμπλε δεν θα διαρκέσει πολύ

Η εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), σε σχετικό της δημοσίευμα αναφορικά με την δυσαρμονία που παρατηρείται μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα εκτιμά πως οι όποιες αποφάσεις του ΔΝΤ θα ληφθούν με πολιτικά και όχι οικονομικά κριτήρια. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες μετά την δυσμενή έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της […]

σοιμπλε

Η εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), σε σχετικό της δημοσίευμα αναφορικά με την δυσαρμονία που παρατηρείται μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα εκτιμά πως οι όποιες αποφάσεις του ΔΝΤ θα ληφθούν με πολιτικά και όχι οικονομικά κριτήρια.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες μετά την δυσμενή έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που εν πολλοίς συνιστά απόρροια της απροθυμίας της νέας αμερικανικής κυβέρνησης να εμπλακεί περαιτέρω και με τρόπο καθοριστικό στο ελληνικό ζήτημα. Ακριβώς αυτή η απροθυμία είναι που αναγκάζει το ΔΝΤ να διατηρεί αποστάσεις από τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα και έλλογα και από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, καθώς δεν μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ που αποτελούν τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του.

Σε αυτό το πλαίσιο όπως επισημαίνεται από τον αρθρογράφο η προς ώρας άκαμπτη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , σχετικά με την αμετάκλητη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι πιο ρευστή από όσο φαντάζει, καθώς στο φόντο των γερμανικών εκλογών και με τον εκλογικό ανταγωνισμό στα ύψη, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να συντηρήσει μια διένεξη με το ΔΝΤ μέχρι και την διενέργεια των γερμανικών εκλογών.

Ακριβώς για αυτό, ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως σύντομα θα ολοκληρωθεί το σήριαλ “Σόιμπλε εναντίον ΔΝΤ”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις