Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας προειδοποιεί για πόλεμο με την Αμερική
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας προειδοποιεί για πόλεμο με την Αμερική

Μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ στέλνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ή μάλλον προειδοποίηση πως αν σταματήσει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, θα έρθουν άσχημα ξεμπερδέματα. Ένα μήνα μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζακ Μα τονίζει τη σημασία του εμπορίου στις σχέσεις μεταξύ των χωρών και ζητά από τον […]

αλιΜήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ στέλνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ή μάλλον προειδοποίηση πως αν σταματήσει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, θα έρθουν άσχημα ξεμπερδέματα.

Ένα μήνα μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζακ Μα τονίζει τη σημασία του εμπορίου στις σχέσεις μεταξύ των χωρών και ζητά από τον Ντόναλντ Τραμπ να σκεφτεί καλά τις απειλές του ότι θα επιβάλει εισαγωγικούς δασμούς ύψους 45% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ αμερικανικά προϊόντα.

«Αν το εμπόριο με τις ΗΠΑ σταματήσει, τότε ο πόλεμος ξεκινά» είπε ο πρόεδρος της κινεζικής ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει τονίσει πως θα λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, ως αντίποινα στη νομισματική πολιτική του Πεκίνου και στις παράνομες επιδοτήσεις που χορηγεί η κινεζική κυβέρνηση στις εγχώριες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

ma

Μιλώντας στα εγκαίνια της Alibaba στη Μελβούρνη, ο Μα εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική Τραμπ: «Αν το εμπόριο σταματήσει τότε ο πόλεμος ξεκινά».

donald-trump-jack-ma-afp_650x400_51484017112

«Αλλά η ανησυχία δεν λύνει το πρόβλημα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι το εμπόριο βοηθά τον κόσμο να επικοινωνεί. Πρέπει να έχουμε ένα δίκαιο, διαφανές και χωρίς αποκλεισμούς εμπόριο. Ο κόσμος χρειάζεται παγκοσμιοποίηση», κατέληξε ο πάμπλουτος Τζακ Μα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις