Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι Τραμπ- ίτσες θα ντύνονται σαν γυναίκες και οι υπόλοιπες… θα διαδηλώνουν
ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τραμπ- ίτσες θα ντύνονται σαν γυναίκες και οι υπόλοιπες… θα διαδηλώνουν

Γράφει η Ευτυχία Παπούλια «Η γυναίκα έχει μόνο μια δυνατότητα να είναι όμορφη, ενώ έχει χίλιες δυνατότητες να είναι ελκυστική» Μοντεσκιέ Κι ενώ οι γυναίκες ζουν με το μόνιμο άγχος της εμφάνισης και των περιττών κιλών, ενώ τα χρόνια που δεν είχαμε να φάμε, οι εταιρείες καλλυντικών και τα ινστιτούτα πλούτιζαν, ο εκκεντρικός πρόεδρος των […]

Women-Trump-Supporters-Tampa-FL-Getty-640x480Γράφει η Ευτυχία Παπούλια

«Η γυναίκα έχει μόνο μια δυνατότητα να είναι όμορφη,

ενώ έχει χίλιες δυνατότητες να είναι ελκυστική»

Μοντεσκιέ

Κι ενώ οι γυναίκες ζουν με το μόνιμο άγχος της εμφάνισης και των περιττών κιλών, ενώ τα χρόνια που δεν είχαμε να φάμε, οι εταιρείες καλλυντικών και τα ινστιτούτα πλούτιζαν, ο εκκεντρικός πρόεδρος των ΗΠΑ, έρχεται και λέει το ορθό.

Όσες γυναίκες βρίσκονται στον περίγυρο του και τον εκπροσωπούν, θα ντύνονται σαν γυναίκες. Θα έχουν ωραίο κορμί στα πλαίσια του υγιούς, ρούχα που αποπνέουν θηλυκότητα, και περιποιημένα μαλλιά.

Αυτό, όπως και οτιδήποτε βγαίνει από το στόμα του Ντόναλντ Τραμπ, ενόχλησε πολύ και σχολιάστηκε ως μία εντολή που ευνοεί τον σεξισμό και θίγει τη γυναικεία φύση, ενώ δεν σέβεται τη διαφορετικότητα και όλα αυτά τα γνωστά.

Η πλειοψηφία των φεμινιστικών οργανώσεων, επιμένει πως η θηλυκότητα είναι εντελώς άσχετη με την εξωτερική εμφάνιση, το ντύσιμο, το στυλ και τον τύπο, χωρίς όμως να μας λέει και πώς ορίζεται αυτή εν τέλει, όπως δεν μας έχει πει κανένα κίνημα από αυτά.

6-trump-women.w710.h473.2x

Ο όρος σεξισμός που χρησιμοποιείται για τους ίδιους λόγους που χρησιμοποιούνται και οι άλλες αφηρημένες έννοιες που επινοήθηκαν από ανθρώπους που στερούνται επιχειρημάτων, είναι εφεύρεση όσων εναντιώνονται στον δυτικό τρόπο ζωής ή κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Υπάρχουν αλήθειες, που ενώ όλοι τις έχουμε δεχτεί, δεν τις λέμε δυνατά για να μην χαρακτηριστούμε οπισθοδρομικοί, ρατσιστές ή κάτι νέο που θα βγει για αυτή την κατηγορία διαφωνούντων.

Στην πραγματικότητα όμως η έννοια σεξισμός είναι αυτή που απαξιώνει τη γυναίκα, και δεν της επιτρέπει να αποδεχθεί την ταυτότητα της- την αποστολή της να γοητεύει όχι μόνο τα αρσενικά, αλλά και τις ίδιες τις γυναίκες. 1475328634227

Κυρίως όμως στον χώρο της εργασίας, ακόμη κι αν πρόκειται για μια δουλειά πολύ χαμηλών αποδοχών, η γυναίκα οφείλει να εκπέμπει αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως «άρωμα γυναίκας» που ουδεμία σχέση έχει με το πρόστυχο στυλ.

Ελάχιστες είναι αυτές που γνωρίζουν πως η ομορφιά και η γοητεία είναι το βασικό στοιχείο για την επιτυχία τους στην κοινωνική κι επαγγελματική ζωή τους. Μια γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της και φροντίζει να είναι σικάτη και ελαφρώς προκλητική, θα δει τις πόρτες να ανοίγουν διάπλατα μπροστά της και εν συνεχεία θα χρειαστεί να αποδείξει τα τυπικά της προσόντα.

Η επινόηση από γυναικεία κινήματα του όρου σεξισμός, και ακόμα χειρότερα η αναγωγή σε αδίκημα ως «σεξουαλική παρενόχληση» οποιασδήποτε αναφοράς στη γυναικεία ιδιότητα, υποδηλώνει την αδιαφορία, ή την παραίτηση από την υποχρέωση που έχει μια γυναίκα να αρέσει- κάτι που απαιτεί διαρκή προσπάθεια, και δεν έχει να κάνει τόσο με την ανατομία του προσώπου.

Μια υποχρέωση που πολλές βλέπουν ως καταναγκασμό που τους επιβάλλεται και αντιδρούν αμυντικά.

«Δεν με ενδιαφέρει να αρέσω, αρκεί να τα έχω καλά με τον εαυτό μου», λένε και συνεχίζουν να τρώνε πίτσες, να μην περιποιούνται τον εαυτό τους και να μην καλλιεργούν τη θηλυκότητα τους.

1439035804111.cachedΟι άντρες κατά τη γνώμη τους, οφείλουν να εστιάζουν αποκλειστικά στις ουσιαστικές τους ικανότητες και να μην σκέφτονται σαν τον σεξιστή Τραμπ που τις θέλει ωραίες και «στην τρίχα».

Κι όμως, ανάμεσα σε δύο γυναίκες με αξιοθαύμαστα τυπικά προσόντα και τη μία εξ’ αυτών να μη θυμίζει σε τίποτα κάτι το θηλυκό όταν η άλλη είναι εκθαμβωτική, ποια θα προτιμήσει ο κάθε Τραμπ;

Καιρός λοιπόν να δούμε τις αλήθειες κατάματα, κι αντί να αντιδρούμε όταν κάποιοι τις λένε φωναχτά, ας σκεφτούμε πόσα ξοδεύουμε σε ρούχα, καλλυντικά, κοσμήματα αλλά και μπαρ που συχνάζουμε μήπως και βρούμε τον έρωτα της ζωής μας.

Όταν το να είσαι γυναίκα κάθε στιγμή της ημέρας, είναι δωρεάν.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις