Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο θερμό επεισόδιο στα Ίμια ανάμεσα σε σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Τουρκικής (Video)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο θερμό επεισόδιο στα Ίμια ανάμεσα σε σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Τουρκικής (Video)

Η τουρκική Milliyet σε δημοσίευμα της έκανε λόγο, για νέο θερμό επεισόδιο στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική της έκδοση, μιλάει για ένα νέο επεισόδιο που σημειώθηκε την Δευτέρα στα Ιμια ανάμεσα σε σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής και της αντίστοιχης τουρκικής. Τα δύο σκάφη ενεπλάκησαν σε ένα κυνηγητό γύρω από […]

IMIA

Η τουρκική Milliyet σε δημοσίευμα της έκανε λόγο, για νέο θερμό επεισόδιο στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική της έκδοση, μιλάει για ένα νέο επεισόδιο που σημειώθηκε την Δευτέρα στα Ιμια ανάμεσα σε σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής και της αντίστοιχης τουρκικής.

Τα δύο σκάφη ενεπλάκησαν σε ένα κυνηγητό γύρω από τα νησιά, ανταλλάσσοντας μάλιστα προτροπές για άμεση απομάκρυνση από την περιοχή.

Καταγραφή

Το τούρκικο σκάφος προειδοποίησε, σύμφωνα με την εφημερίδα, την ελληνική ακτοφυλακή πως “εδώ Τουρκική Ακτοφυλακή. Είστε σε τουρκικά ύδατα, βγείτε έξω από τα τουρκικά ύδατα”.

Ωστόσο, το ελληνικό σκάφος ανταπάντησε πως “εδώ νησιά Ίμια. Φύγετε άμεσα από το ελληνικό έδαφος”.

Κατόπιν, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κυνήγησε το ελληνικό πλησιάζοντας το σε απόσταση μόλις 20 μέτρων.

Το ελληνικό δεν έκανε πίσω, και τελικά το συμβάν έληξε λίγη ώρα μετά με την ταυτόχρονη αποχώρηση και των δύο σκαφών από το σημείο.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις