Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με το μετάλλιο του αστυνομικού σταυρού τιμήθηκε ανθυπαστυνόμος που έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό (Photos)
ΕΛΛΑΔΑ

Με το μετάλλιο του αστυνομικού σταυρού τιμήθηκε ανθυπαστυνόμος που έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό (Photos)

Του Πέτρου Καρσιώτη Πριν από περίπου 2 χρόνια, ο Ανθυπαστυνόμος Σπυρίδωνας Κοντός, του Τμήματος της Βόνιτσας, λίγο έλειψε να πνιγεί στα μανιασμένα κύματα ο ίδιος για να σώσει έναν ηλικιωμένο που κινδύνευε, παρασυρμένος από τα νερά. Δυο χρόνια μετά, η Υπηρεσία του δεν ξέχασε την ηρωική όπως τη χαρακτήρισε πράξη του. Παρουσία της συζύγου του […]

06022017metallio003

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πριν από περίπου 2 χρόνια, ο Ανθυπαστυνόμος Σπυρίδωνας Κοντός, του Τμήματος της Βόνιτσας, λίγο έλειψε να πνιγεί στα μανιασμένα κύματα ο ίδιος για να σώσει έναν ηλικιωμένο που κινδύνευε, παρασυρμένος από τα νερά.

Δυο χρόνια μετά, η Υπηρεσία του δεν ξέχασε την ηρωική όπως τη χαρακτήρισε πράξη του. Παρουσία της συζύγου του και των γονέων του, του απένειμε το Αστυνομικό Μετάλλιο του “Αστυνομικού Σταύρου”, για το συμβάν του 2014.

Ο ανθυπαστυνόμος, εκείνη την ημέρα εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας. Κάποια στιγμή, έλαβαν κλήση από πολίτη που τους ενημέρωνε ότι έναν ηλικιωμένο, καθώς είχε ξεσπάσει καταιγίδα, τον είχε παρασύρει η φουρτουνιασμένη θάλασσα και κινδύνευε να πνιγεί!

Άμεσα, εκείνος και ο μοναδικός συνάδελφος του, που βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα, έτρεξαν στην ακτή και δίχως δεύτερη σκέψη ο αστυνομικός έβγαλε τον οπλισμό του και έπεσε στην θάλασσα, κολυμπώντας διακόσια μέτρα για να φτάσει τον ηλικιωμένο που στο μεταξύ έχανε τις αισθήσεις του…

Στα τελευταία 30 μέτρα, τον βοήθησε ένας βαρκάρης με τον δεύτερο αστυνομικό να ανεβάσουν τον ηλικιωμένο στην βάρκα και τον έβγαλαν έξω.

Με την βοήθεια των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ που είχαν κληθεί στο μεταξύ να βρίσκονται στην ακτή, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον ηλικιωμένο που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις