Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «La La Land»: Και το κορυφαίο βραβείο πάει… στον σκηνοθέτη της μεγάλης επιτυχίας!
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«La La Land»: Και το κορυφαίο βραβείο πάει… στον σκηνοθέτη της μεγάλης επιτυχίας!

To «La La Land», η ταινία που φέτος έχει γράψει ιστορία στο κινηματογραφικό πανί, χρωστάει πολλά στον σκηνοθέτη της, Ντάμιεν Σάζελ. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που χθες, του απέμειναν το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη για το 2016! Γεγονός που σπρώχνει ακόμη πιο μπροστά στην κατάκτηση πολλών χρυσών αγαλματιδίων, το επιτυχημένο […]

λαλα

To «La La Land», η ταινία που φέτος έχει γράψει ιστορία στο κινηματογραφικό πανί, χρωστάει πολλά στον σκηνοθέτη της, Ντάμιεν Σάζελ.

Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που χθες, του απέμειναν το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη για το 2016!

Γεγονός που σπρώχνει ακόμη πιο μπροστά στην κατάκτηση πολλών χρυσών αγαλματιδίων, το επιτυχημένο μιούζικαλ που είναι υποψήφιο για 14 Όσκαρ.

damien_chazelle_la_la_land_film_interview

Υποψήφιο για Όσκαρ όμως είναι και το «O.J.: Made in America», του Έζρα Έντελμαν που βραβεύτηκε από την Ένωση Αμερικανών Σκηνοθετών– οργάνωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας που αντιπροσωπεύει τους σκηνοθέτες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης- ως ο καλύτερος σκηνοθέτης για την κατηγορία των ντοκιμαντέρ.

LLL d 16 _3063.NEF

Για τον Σαζέλ, είναι η πρώτη κορυφαία βράβευση, επιτυχία που θεωρείται πολύ μεγάλη καθώς το «La La Land» είναι η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους που φέρει την «υπογραφή» του.

Το μιούζικαλ είναι υποψήφιο εκτός των άλλων, για Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι βραβεύσεις από την Ένωση, συνήθως συνοδεύονται από το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

H DGA βράβευσε και τον σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ– κάτοχο Όσκαρ- με ειδικό βραβείο για την τεράστια προσφορά του στον χώρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις