Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τούρκος πρωθυπουργός: “Απαντάμε στις ελληνικές προκλήσεις με χαμόγελο, αλλά το ερμηνεύουν λάθος”
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος πρωθυπουργός: “Απαντάμε στις ελληνικές προκλήσεις με χαμόγελο, αλλά το ερμηνεύουν λάθος”

Λίγο μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας που «συνεχώς προκαλεί» την Τουρκία και το «ατύχημα» που μπορεί να προκληθεί μεταξύ των δύο χωρών, μίλησε και ο πρωθυπουργός της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο όχι για μία και δύο, αλλά για 130 βραχονησίδες που είναι αμφισβητούμενες, σύμφωνα […]

γι

Λίγο μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας που «συνεχώς προκαλεί» την Τουρκία και το «ατύχημα» που μπορεί να προκληθεί μεταξύ των δύο χωρών, μίλησε και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο όχι για μία και δύο, αλλά για 130 βραχονησίδες που είναι αμφισβητούμενες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ.

Για τον Πάνο Καμμένο, δήλωσε πως οι δηλώσεις του δεν έχουν καμία σημασία, τονίζοντας ωστόσο πως η ελληνική πλευρά δεν ξέρει να ερμηνεύει σωστά την αντίδραση της Τουρκίας στις ελληνικές προκλήσεις.

Χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό», αφήνοντας υπονοούμενα για ακόμα πιο άγριες ενέργειες.

«Η Τουρκία έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια», πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ κάνοντας ακόμα πιο συγκεκριμένες τις απειλές του.

Μίλησε όμως και για τα προβλήματα στο Αιγαίο «που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρωθυπουργό και για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει φανερά ενοχλημένος με αυτή την εξέλιξη.

«Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι’ αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου», είπε ο κ. Γιλντιρίμ, τονίζοντας ότι πρόσφατα έστειλε επιστολή, χωρίς όμως να έχει πάρει ακόμα απάντηση.

Κλείνοντας, ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε από την Ελλάδα να παραδώσει τους «οκτώ προδότες», όπως τους αποκαλεί η Άγκυρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις