Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

28

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Απειλές Τσαβούσογλου: Αν γίνει ατύχημα, αποκατάσταση δεν υπάρχει
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Απειλές Τσαβούσογλου: Αν γίνει ατύχημα, αποκατάσταση δεν υπάρχει

Συνεχίζεται το… κρεσέντο των προκλήσεων από την Άγκυρα που κλιμακώνει την αντιπαράθεσή της με την Αθήνα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «οκτώ» Τούρκους στρατιωτικούς. Αυτή τη φορά προκαλεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χουριέτ». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζητά από τον Πάνο Καμμένο να συμμαζευτεί ή όπως […]

tsavousoglou

Συνεχίζεται το… κρεσέντο των προκλήσεων από την Άγκυρα που κλιμακώνει την αντιπαράθεσή της με την Αθήνα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «οκτώ» Τούρκους στρατιωτικούς. Αυτή τη φορά προκαλεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χουριέτ».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζητά από τον Πάνο Καμμένο να συμμαζευτεί ή όπως λέει χαρακτηριστικά να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του γιατί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προκαλεί.

Απειλεί με νέο επεισόδιο ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός δεν διστάζει να μιλήσει για  πιθανό επεισόδιο, εξαιτίας αυτής της «προκλητικής» συμπεριφοράς και μάλιστα τονίζει «αν, ο Αλλάχ φυλάξοι, γίνει ένα ατύχημα ανεπιθύμητο αποκατάσταση δεν υπάρχει».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με την γείτονά μας».

Αίσθηση προκαλεί η τακτική Τσαβούσογλου καθώς ενώ απαιτεί από τον Πάνο Καμμένο να  «συνετιστεί», ταυτοχρόνως εκτοξεύει σαφείς απειλές:

«Ο υπουργός Άμυνας ας συνετιστεί. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε. 
Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και ‘Αλλάχ φυλάξοι, γίνει ένα ατύχημα, που κανένας δεν θέλει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις