Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τουρκικός Τύπος:”Επίσκεψη στα διαφιλονικούμενα Ίμια χωρίς καμία αντίσταση”
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικός Τύπος:”Επίσκεψη στα διαφιλονικούμενα Ίμια χωρίς καμία αντίσταση”

Η προσέγγιση των Ιμίων από τους Τούρκους αρχηγούς δύο μέρες πριν την επέτειο της κρίσης του 1996, σχολιάζεται από όλα τα μέσα και ο τουρκικός τύπος κυκλοφορεί με εξώφυλλα που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Για επίσκεψη- έκπληξη κάνει λόγο η «Daily Sabah», σε μια εποχή που οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας περνούν τη μεγαλύτερη κρίση, εξαιτίας […]

imia

Η προσέγγιση των Ιμίων από τους Τούρκους αρχηγούς δύο μέρες πριν την επέτειο της κρίσης του 1996, σχολιάζεται από όλα τα μέσα και ο τουρκικός τύπος κυκλοφορεί με εξώφυλλα που ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Για επίσκεψη- έκπληξη κάνει λόγο η «Daily Sabah», σε μια εποχή που οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας περνούν τη μεγαλύτερη κρίση, εξαιτίας κυρίως της απόφασης του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ «προδότες», όπως η ΄Άγκυρα αποκαλεί τους Τούρκους αξιωματικούς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι Τούρκοι αρχηγοί δεν «ενοχλήθηκαν» από κανένα ελληνικό πλοίο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της Τουρκίας.

Και «Milliyet» χαρακτηρίζει την κίνηση των Τούρκων επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια, τονίζοντας πως δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίσταση.

Η «Hurriyet» ακολουθώντας πιο προκλητική γραμμή, υποστηρίζει πως τα Ίμια, είναι «διαφιλονικούμενη» περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Κι όλα αυτά, δύο ημέρες πριν τη συμπλήρωση των 21 ετών από την κρίση των Ιμίων, όπου σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες αξιωματικοί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις