Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πρώτη συνομιλία Τραμπ- Πούτιν: Τι συζήτησαν, πού κατέληξαν
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη συνομιλία Τραμπ- Πούτιν: Τι συζήτησαν, πού κατέληξαν

Για πρώτη φορά σήμερα Σάββατο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία τους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και συζήτησαν τα κρίσιμα θέματα της εποχής, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η αραβο-ισραηλινή σύγκρουση, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την ουκρανική κρίση. Μετά […]

U.S. President Donald Trump (L-R), joined by Chief of Staff Reince Priebus, Vice President Mike Pence, senior advisor Steve Bannon, Communications Director Sean Spicer and National Security Advisor Michael Flynn, speaks by phone with Russia's President Vladimir Putin in the Oval Office at the White House in Washington, U.S. January 28, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst

Για πρώτη φορά σήμερα Σάββατο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία τους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και συζήτησαν τα κρίσιμα θέματα της εποχής, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η αραβο-ισραηλινή σύγκρουση, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την ουκρανική κρίση.

Μετά από ώριμο διάλογο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «να αναπτύξουν σχέσεις ίσου προς ίσον».

Όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του για την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ- Πούτιν, οι πρόεδροι των χωρών εξέφρασαν την κοινή επιθυμία να πετύχουν έναν άψογο συντονισμό ώστε να καταπολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Οι δυο τους υποσχέθηκαν να διατηρήσουν συχνή προσωπική επαφή, ενώ σύντομα οι ομάδες τους θα φροντίσουν και για την πρώτη επίσημη συνάντηση τους.

Το επιτελείο του Τραμπ φρόντισε να απαθανατίσει τη στιγμή της επικοινωνίας, με φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Λευκό Οίκο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις