Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ένας «θησαυρός» κλοπιμαίων της «Μαφίας των Ρομά» «αναζητά» τους ιδιοκτήτες του! – 600 ληστείες με τζίρο 5 εκ. ευρώ! – Τα παρατσούκλια τους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ένας «θησαυρός» κλοπιμαίων της «Μαφίας των Ρομά» «αναζητά» τους ιδιοκτήτες του! – 600 ληστείες με τζίρο 5 εκ. ευρώ! – Τα παρατσούκλια τους

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένας  «θησαυρός»  από κλοπιμαία, που κατασχέθηκε σε  επτά τραπεζικές θυρίδες,  σε σπίτια και αποθήκες  μελών της «μαφίας των Ρομά», μετά και τις νέες  δικαστικές έρευνες… αναζητά τους ιδιοκτήτες του! Ένα πλήθος πανάκριβων κοσμημάτων, χρυσών λιρών και ρολογιών διεθνών οίκων, που ανεβάζουν την αξία των συνολικά κλαπέντων από τη συμμορία των Ρομά, σε […]

Clipboard-19-640x373

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας  «θησαυρός»  από κλοπιμαία, που κατασχέθηκε σε  επτά τραπεζικές θυρίδες,  σε σπίτια και αποθήκες  μελών της «μαφίας των Ρομά», μετά και τις νέες  δικαστικές έρευνες… αναζητά τους ιδιοκτήτες του!

Ένα πλήθος πανάκριβων κοσμημάτων, χρυσών λιρών και ρολογιών διεθνών οίκων, που ανεβάζουν την αξία των συνολικά κλαπέντων από τη συμμορία των Ρομά, σε πέντε εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη σε ποιους ανήκουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για ρομα κλοπιμαια

Με βάση κατ αρχήν αυτό το δεδομένο, καθώς προκύπτει ότι οι ληστρικές επιδρομές, είναι κατά πολύ περισσότερες από τις περίπου 600 που έχουν εξιχνιαστεί ως τώρα,  με  εισαγγελική διάταξη η Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες 38 εκ των συλληφθέντων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρομα κλοπιμαια

Δόθηκαν και τα συνθηματικά τους ψευδώνυμα

Και όχι μόνο αυτό. Με την ίδια εισαγγελική διάταξη δίνονται και τα… παρατσούκλια των βασικών μελών της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης κατά της ιδιοκτησίας που έδρασε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, όπως δηλώνουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι, μέσα από την εισαγγελική διάταξη γίνονται γνωστά τα παρατσούκλια των βασικών μελών, που οργάνωναν τις ληστρικές επιδρομές σε κατοικίες των Βορείων Προαστίων ως επί το πλείστον, σε άλλες συνοικίες της Αττικής και σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Τα αρχηγικά-βασικά μέλη της οργάνωσης,  όταν συνομιλούσαν τηλεφωνικά  μεταξύ τους, αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον με τα παρατσούκλια: 

Ράμπος, Χειλάς η Ψηλός,  Μάκης ο Σατανάς, Νενές, Πιν-Πιν, Χαζούλης, Ντουντούκης, Παρταούλας,  Αράπος, Γαλής, Ποντίκας και Μπάμπης Φλού.

Και η φωτογραφία του 40χρονου Αλέξανδρου Αγγλούπα στην δημοσιότητα

Στις φωτογραφίες, περιλαμβάνεται και αυτή του γνωστού μπον βιβέρ επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα, γνωστού για τη χλιδάτη ζωή στο πλευρό γνωστών μοντέλων της σόου μπιζ.

Έχει προφυλακιστεί για κλεπταποδοχή, αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την προέλευση των πανάκριβων ρολογιών που αγόραζε από μέλη της συμμορίας, αλλά ότι ήθελε να αναπληρώσει την κλεμμένη συλλογή της μητέρας του.

Η υπόθεση των δύο, κατ ουσίαν, συνεργαζόμενων και ως προς τον προσδιορισμό  των γεωγραφικών ορίων, οργανώσεων-για να μην… πέφτει η μία συμμορία πάνω στην άλλη και στον ίδιο στόχο!- βρίσκεται πια στα χέρια δύο ανακριτών κατά της διαφθοράς, οι οποίοι και διατάσουν τις επιχειρήσεις.

Εν αναμονή και άλλων ποινικών διώξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ασκηθούν διώξεις για εμπλοκή στις δραστηριότητες της «μαφίας των Ρομά», γνωστοί επιχειρηματίες για κλεπταποδοχή και διακίνηση κλοπιμαίων.

Επίσης, πιστεύεται ότι οι ανακριτές θα  αποκαλύψουν τις υπόγειες διαδρομές διακίνησης χρυσού και ασημιού σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, μέσω συνεργαζόμενων χρυσοχοείων, και ανταλλακτηρίων χρυσού, τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία της Ασφάλειας.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι τρεις αρχηγοί που διέφευγαν

Πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθησαν μετά από έρευνες της Ασφάλειας Αμαρουσίου και οι τρεις αρχηγοί της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν προλάβει να διαφύγουν της σύλληψης,   στην πρώτη επιχείρηση της Αστυνομίας, στις αρχές Νοεμβρίου.

Για το ζήτημα της πληροφόρησής τους «από μέσα», ήδη κατηγορείται ένας αξιωματικός, ο οποίος συναντήθηκε σε υπηρεσία της Δυτικής Αττικής, με δύο απ αυτούς στο γραφείο του, λίγες ώρες πριν την επιχείρηση.

Ο ίδιος αρνείται, λέγοντας ότι «ήταν πληροφοριοδότες του», ενώ σε άλλες  «διευκολύνσεις» αρχηγικών μελών εμπλέκονται και άλλοι δύο αστυνομικοί, εκτός Αττικής.

Μόνο η τελευταία  επιχείρηση, που διέταξαν οι ανακριτές με βάση και στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, περιελάμβανε 17 έρευνες, από τις οποίες, οι δέκα σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους και οι επτά σε τραπεζικές θυρίδες.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  1. Πλήθος κοσμημάτων των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ
  2. Το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ
  3. Επτακόσιες 700 χρυσές λίρες
  4. Πλήθος πολυτελών ρολογιών
  5. Μία  κυνηγετική καραμπίνα
  6. Ένα  πιστόλι με τρείς  γεμιστήρες
  7. Πλήθος φυσιγγίων
  8. Ένα (1) καταγραφικό κάμερας.

Ποιες περιοχές «χτύπησαν»

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί επιπλέον τριάντα τρείς  περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Ν. Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Ν. Χαλκηδόνα) της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα) καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις