Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σε κλοιό ανασφάλειας οι εταιρίες στη Δυτική Αττική
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σε κλοιό ανασφάλειας οι εταιρίες στη Δυτική Αττική

Του Πέτρου Καρσιώτη   Δέκατη ληστεία σε εταιρία στη Δυτική Αττική το τελευταίο εξάμηνο   Με ρυθμό… πολυβόλου, συνεχίζουν τις ένοπλες επιδρομές σε εγκαταστάσεις εταιριών στη Δυτική Αττική οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων». Στις 3.15 τα ξημερώματα οι ληστές εισέβαλαν στην εταιρεία Petrogaz AE στον Ασπρόπυργο, που βρίσκεται στο 16ο χιλιόμετρο Αθηνών-Κορίνθου. Εξι κουκουλοφόροι αυτή τη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

 

Δέκατη ληστεία σε εταιρία στη Δυτική Αττική το τελευταίο εξάμηνο

Astynomia

 

Με ρυθμό… πολυβόλου, συνεχίζουν τις ένοπλες επιδρομές σε εγκαταστάσεις εταιριών στη Δυτική Αττική οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων».

Στις 3.15 τα ξημερώματα οι ληστές εισέβαλαν στην εταιρεία Petrogaz AE στον Ασπρόπυργο, που βρίσκεται στο 16ο χιλιόμετρο Αθηνών-Κορίνθου. Εξι κουκουλοφόροι αυτή τη φορά, με όπλα και λοστούς, ακινητοποίησαν και έδεσαν με tie wrap τους δύο φύλακες. Οι ληστές άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο και το αυτοκίνητο ενός φύλακα το οποίο βρέθηκε στον Μόρνο Ασπροπύργου.

Ενα μόλις 24ωρο πριν, είχε καταγραφεί κι άλλη ληστεία, σε εταιρεία πλακιδίων στην οδό Αγίας Σοφίας, στον Ασπρόπυργο. Η αστυνομία είναι βέβαιη ότι πρόκειται για την ίδια συμμορία, που έχει πραγματοποιήσει σωρεία ληστειών στην ευρύτερη περιοχή και στα βόρεια προάστια.

Η συμμορία στην οποία μετέχουν και οκτώ άτομα, οπλισμένα με σιδερένιους λοστούς και όπλα, στοχοποιούν εταιρίες και εξαπολύουν τις επιθέσεις τους νυχτερινές ώρες. Ακινητοποιούν τους φύλακες, τους χτυπάνε -κάποιοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία με τραύματα στα κεφάλια- μπαίνουν στο εσωτερικό των εταιριών, αρπάζουν τα χρηματοκιβώτια και διαφεύγουν συνήθως κλέβοντας και αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείπουν.

Για τη σύλληψή τους έχει συσταθεί ειδική ομάδα στην Ασφάλεια Αττικής, αλλά δεν υπάρχουν έως στιγμής αποτελέσματα.

Οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» έχουν εξαπολύσει τουλάχιστον δέκα ληστρικές επιδρομές το τελευταίο εξάμηνο και έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο πρόβλημα τόσο για τις εταιρίες όσο και για την Αστυνομία.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις