Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Στη μάχη της Καγκελαρίας ο Μάρτιν Σούλτς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη μάχη της Καγκελαρίας ο Μάρτιν Σούλτς

Υποψήφιος για την Καγκελαρία με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ενάντια στην Ανγκέλα Μέρκελ, θα είναι στις εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβρη του 2017, ο Μάρτιν Σούλτς. Ένα “θηρίο” της Ευρωπαικής Ένωσης, όπως αναφέρουν οι Financial Times, 61 χρονών, άγνωστος σχεδόν ομως στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας. Κάτι που όπως το άρθο αναφέρει ίσως και […]

Υποψήφιος για την Καγκελαρία με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ενάντια στην Ανγκέλα Μέρκελ, θα είναι στις εκλογές στη Γερμανία τον Σεπτέμβρη του 2017, ο Μάρτιν Σούλτς.

Ένα “θηρίο” της Ευρωπαικής Ένωσης, όπως αναφέρουν οι Financial Times, 61 χρονών, άγνωστος σχεδόν ομως στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας. Κάτι που όπως το άρθο αναφέρει ίσως και να μην είναι τελικά τόσο κακό, σε μία χώρα που επί 11 χρόνια έχει την ίδια Καγκελάριο και “πεινά” για νέα πρόσωπα.

Ο Μάρτιν Σουλτς ως νεαρός ήθελε να γίνει ποδοσφαριστής, ένας τραυματισμός όμως στο γόνατό του σταμάτησε το όνειρό του αυτό και σύντομα ο Σούλτς φλέρταρε με την κατάθλιψη παρέα με μεγάλες δόσεις αλκοόλ. Γρήγορα όμως, ανέκτησε τον βηματισμό του στη ζωή και μέσω της αγάπης του για τα βιβλία έγινε βιβλιοπώλης στην πόλη Βιρσέλεν, όπου και ασχολήθηκε με τα κοινά. Εντάχθηκε στη νεολαία του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών και το 1987 εκλέχθηκε Δήμαρχος της πόλης, ο νεότερος πολιτικός σε μια τέτοια θέση στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Στη συνέχεια εκλέχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και μέχρι το 2012 κατέκτησε το αξίωμα του Προέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Η πρόταση υποψηφιότητάς του ήρθε από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών, Ζιγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος βλέπωντας τη δημότικότητά του να βρίσκεται πίσω από αυτήν του Μάρτιν Σουλτς, απέσυρε την υποψηφιότητά του ανοίγοντας το δρόμο σε μία εκλογική μάχη με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για την Γερμανία αλλα και για ολόκληρη την ευρωπαική πολιτική σκηνή: Σούλτς εναντίον Μέρκελ!

 

SPD leader #Gabriel trailed badly behind Merkel in approval ratings. #Schulz polls better as candidate in general election pic.twitter.com/LmFa1YYXiZ

— DW | Politics (@dw_politics) January 24, 2017

DW Merkel Schulz tweet

 

Ο κ. Σούλτς είναι επικριτής της απόφασης της Μεγάλης Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαική Ένωση, λέγοντας ότι πρόκειται για μια κίνηση που θα ταπεινώσει και την Βρετανία και τις Βρυξέλες, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην Γερμανία, ίσως και να είναι ικανό να αλλάξει την πορεία του Brexit.

 

Merkel Schulz

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις