Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκωτία: Δύο μήνες σε νεκροτομείο γιατί δεν βρίσκουν παθολόγο για τη νεκροψία
ΚΟΣΜΟΣ

Σκωτία: Δύο μήνες σε νεκροτομείο γιατί δεν βρίσκουν παθολόγο για τη νεκροψία

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η είδηση, πως ένας 38χρονος στη Σκωτία βρίσκεται δύο μήνες στο νεκροτομείο, καθώς δεν υπάρχει παθολόγος για να κάνει τη δεύτερη νεκροψία. Ο άτυχος άντρας δολοφονήθηκε δύο μήνες πριν από τρεις άντρες, έξω από τον σταθμό του τρένου. Μια νομική διαμάχη, είναι αφορμή να μείνει το πτώμα όλο αυτό το […]

ImageHandler

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η είδηση, πως ένας 38χρονος στη Σκωτία βρίσκεται δύο μήνες στο νεκροτομείο, καθώς δεν υπάρχει παθολόγος για να κάνει τη δεύτερη νεκροψία.

Ο άτυχος άντρας δολοφονήθηκε δύο μήνες πριν από τρεις άντρες, έξω από τον σταθμό του τρένου. Μια νομική διαμάχη, είναι αφορμή να μείνει το πτώμα όλο αυτό το διάστημα στο νεκροτομείο, χωρίς να μπορούν οι δικοί του άνθρωποι να τον «αποχαιρετήσουν».

skwtsdf

«Πώς είναι δυνατόν μετά την κόλαση που περνάμε μετά την δολοφονία του γιου μας, να μην μας αφήνουν να τον κηδέψουμε, μόνο και μόνο επειδή έχει δοθεί στον κατηγορούμενο απεριόριστη προθεσμία για να κάνει και ο ίδιος νεκροψία στο σώμα του παιδιού μας;»,  λέει η μητέρα του.

skwtsdf2

Αν και έχει γίνει η πρώτη νεκροψία, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, έχουν το δικαίωμα από τον νόμο να προβούν σε δεύτερη, ανεξάρτητη νεκροψία.

«Εμείς είμαστε τα θύματα στην προκειμένη περίπτωση. Είναι αβάσταχτο να σκέφτομαι ότι το σώμα του ακόμα βρίσκεται στο κρεβάτι του νεκροτομείου», λέει ο πατριός του Stewart, που αναγνώρισε το πτώμα του 38χρονου.

skwtsdf3

«Αποτελεί μία πραγματική ατίμωση. Τα θύματα υποτίθεται ότι πρέπει να βρίσκονται στην καρδιά του νομικού συστήματος αλλά στην περίπτωσή μας δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», συμπληρώνει, κατηγορώντας το νομικό σύστημα.

skwtsdf5

Από την άλλη, ο  συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των 3 κατηγορουμένων υποστηρίζει πως έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο ο παθολόγος δεν έχει βρεθεί: «Προσεγγίσαμε τα αρμόδια τμήματα στην Σκωτία και στην Βόριο Αγγλία χωρίς καθυστέρηση. Δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να λάβουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες των εν λόγω τμημάτων».

skwtsdf4

Το  Διοικητικό Συμβούλιο Νομικής Συνδρομής της Σκωτίας διέψευσε όσα είπε ο συνήγορος του δράστη, τονίζοντας πως υπάρχουν παθολόγοι για την νεκροψία: «Προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία νεκροψία, το μόνο που έχει να κάνει ο δικηγόρος είναι να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να δώσει τις λεπτομέρειες στους παθολόγους που χρησιμοποιούμε. Κατανοούμε ότι το να διεξαχθεί νεκροψία από την πλευρά της υπεράσπισης ενέχει ένα στοιχείο βιασύνης,  τόσο για την πρόοδο της νομικής διαδικασίας όσο και για την οικογένεια του εκλιπόντος. Για αυτό το λόγο εξετάζουμε και αποφασίζουμε επί αυτών των αιτήσεων με μεγάλη ταχύτητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις