Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Έντεκα σημάδια της καρδιάς που απαγορεύεται να αγνοήσετε
ΥΓΕΙΑ

Έντεκα σημάδια της καρδιάς που απαγορεύεται να αγνοήσετε

Η υγεία, είναι το σημαντικότερο αγαθό που έχουμε και θέλει την μεγαλύτερη προσοχή μας. Ωστόσο κάποιες φορές, οι κώδωνες του κινδύνου δεν κρούουν τόσο δυνατά και δεν καταλαβαίνουμε πως κάτι σοβαρό συμβαίνει. Σε ό.τι αφορά στην καρδιά, κάποια από τα συμπτώματα είναι «ύπουλα» και πρέπει να τα γνωρίζουμε ώστε να επισκεφτούμε άμεσα τον γιατρό. “Αν […]

484848

Η υγεία, είναι το σημαντικότερο αγαθό που έχουμε και θέλει την μεγαλύτερη προσοχή μας. Ωστόσο κάποιες φορές, οι κώδωνες του κινδύνου δεν κρούουν τόσο δυνατά και δεν καταλαβαίνουμε πως κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Σε ό.τι αφορά στην καρδιά, κάποια από τα συμπτώματα είναι «ύπουλα» και πρέπει να τα γνωρίζουμε ώστε να επισκεφτούμε άμεσα τον γιατρό.

“Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι που σας συμβαίνει, συμβουλευτείτε το γιατρό σας”, λέει ο δρ Charles Chambers, διευθυντής του Cardiac Catheterization Laboratory στο Hershey Heart and Vascular Institute του πανεπιστημίου Penn State των ΗΠΑ.

Δείτε τα 11 συμπτώματα που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσετε:

Δυσφορία στο στήθος

Είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα, Αν έχετε μια φραγμένη αρτηρία ή έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή, θα αισθανθείτε πόνο, ή πίεση στο στήθος.

Ναυτία, καούρα, ή πόνο στο στομάχι

Αυτά τα συμπτώματα πιθανόν να εμφανιστούν σε κάποιους ανθρώπους, με τον εμετό να ακολουθεί τις περισσότερες φορές.

Πόνος στο χέρι

Ο πόνος που εξαπλώνεται προς τα κάτω στην αριστερή πλευρά του σώματος, ,είναι επίσης σύνηθες σύμπτωμα.

Ζάλη ή λιποθυμία

Αν αισθανθείτε πως δεν μπορείτε να σταθείτε όρθιοι, ζητήστε αμέσως βοήθεια, ανεξάρτητα αν η ζάλη προκαλείται από πολλές αιτίες.

Πόνος στον λαιμό ή στην κάτω γνάθο

Αυτό από μόνο του δεν είναι κίνδυνος, όμως σε περίπτωση που πονάτε στο κέντρο του στήθους και ο πόνος προχωρά προς την κάτω γνάθο, ειδοποιήστε το γιατρό καθώς μπορεί να προμηνύει έμφραγμα.

Υπερβολική κούραση

Αν κουράζεστε πολύ εύκολα, νιώθετε κομμένος και δυσκολεύεστε στην αναπνοή σε δραστηριότητες που δεν δημιουργούσαν πρόβλημα παλαιότερα, κλείστε αμέσως ραντεβού.

Ροχαλητό

Το έντονο ή δυνατό ροχαλητό που μοιάζει με πνιγμό,  μπορεί να είναι σημάδι υπνικής άπνοιας. Η αναπνοή σε αυτή την περίπτωση σταματά στιγμιαία και πιέζει την καρδιά.

7a0723ce166d555acf226c6b24d636c2_XL

Εφίδρωση

Ο κρύος ιδρώτας στα καλά καθούμενα, προειδοποιεί για καρδιακή προσβολή. Καλέστε αμέσως το 166 και μην οδηγήσετε μόνοι.

Επίμονος βήχας

Σε γενικές γραμμές δεν είναι πρόβλημα, όμως εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την καρδιά ή ξέρετε ότι είστε σε κίνδυνο, μην το προσπεράσετε.

Πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους

Το πρήξιμο σε αυτά τα σημεία δείχνει πως η κυκλοφορία του αίματος από την καρδιά δεν γίνεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

Ακανόνιστος καρδιακός παλμός

Αν εξαιρέσουμε τις φορτισμένες συναισθηματικές στιγμές, η καρδιά δεν πρέπει να χτυπά ακανόνιστα πολύ συχνά και για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Αν διακρίνετε κάτι τέτοιο, ζητήστε αμέσως τον γιατρό σας.

Αν είστε μεγαλύτεροι των 60 ετών, υπέρβαροι ή έχετε διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, ή υψηλή αρτηριακή πίεση, πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα οποιοδήποτε σύμπτωμα θεωρείτε πως έχει να κάνει με την καρδιά.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις