Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Drone κατάφερε να μπει σε γιγάντια ρωγμή πάγων στην Ανταρκτική- Εντυπωσιακό video
PLUS

Drone κατάφερε να μπει σε γιγάντια ρωγμή πάγων στην Ανταρκτική- Εντυπωσιακό video

Μια πολύ μεγάλη ρωγμή που έχει σχηματιστεί στην μεγάλη παγοκρηπίδα Brunt στην Ανταρκτική έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Η εντυπωσιακή ρωγμή ολοένα και μεγαλώνει, με τέτοια φαινόμενα να είναι σχετικά συχνά λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών. Κοντά στη ρωγμή βρίσκεται η ερευνητική βάση Halley VI της Βρετανίας. Πρόκειται για μια από τις πιο φημισμένες βάσεις της Ανταρκτικής αφού […]

crack1-600x306

Μια πολύ μεγάλη ρωγμή που έχει σχηματιστεί στην μεγάλη παγοκρηπίδα Brunt στην Ανταρκτική έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Η εντυπωσιακή ρωγμή ολοένα και μεγαλώνει, με τέτοια φαινόμενα να είναι σχετικά συχνά λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.

Κοντά στη ρωγμή βρίσκεται η ερευνητική βάση Halley VI της Βρετανίας. Πρόκειται για μια από τις πιο φημισμένες βάσεις της Ανταρκτικής αφού είναι εκείνη που εντόπισε για πρώτη φορά την τρύπα του όζοντος.

Halley-VI-Research-Station-modules-at-the-old-site-736x491-600x400

Η βρετανική αποστολή μάλιστα, αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία της βάσης και να την μετακινήσει, ενώ έστειλε ένα drone να καταγράψει τη ρωγμή.

Δείτε το πολύ εντυπωσιακό video:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις