Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Κουτσομπολέψτε ελεύθερα, κάνει καλό στην υγεία!
ΥΓΕΙΑ

Κουτσομπολέψτε ελεύθερα, κάνει καλό στην υγεία!

Αν μέχρι τώρα θεωρούσαμε πως το κουτσομπολιό είναι κακό και το κάναμε στα κρυφά με τους δικούς μας ανθρώπους, καιρός να αλλάξουμε γνώμη και να σχολιάζουμε ελεύθερα τους άλλους! Επιστήμονες από την Ιταλία υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια του κουτσομπολιού, εκκρίνεται η ορμόνη της αγάπης, που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους και ισχυροποιεί τους δεσμούς. […]

590_bfc8302c41c787351222c3a1dad984f8

Αν μέχρι τώρα θεωρούσαμε πως το κουτσομπολιό είναι κακό και το κάναμε στα κρυφά με τους δικούς μας ανθρώπους, καιρός να αλλάξουμε γνώμη και να σχολιάζουμε ελεύθερα τους άλλους!

Επιστήμονες από την Ιταλία υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια του κουτσομπολιού, εκκρίνεται η ορμόνη της αγάπης, που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους και ισχυροποιεί τους δεσμούς.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Παβία της Ιταλίας μελέτησαν τον εγκέφαλο 22 γυναικών την ώρα που συζητούσαν. Κάποιες κουτσομπόλευαν, ενώ οι υπόλοιπες αντάλλαζαν πληροφορίες.

Αμέσως μετά, οι επιστήμονες ανακάλυψαν στον εγκέφαλο των γυναικών που κουτσομπόλευαν, ότι τα επίπεδα ωκυτοκίνης ήταν αυξημένα. Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη που βοηθά τους ανθρώπους να αισθανθούν δεμένοι, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα και παράγεται στον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης στη βάση του εγκεφάλου.

Η συγκεκριμένη ορμόνη, απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και όταν οι άνθρωποι αισθάνονται πως είναι πολύ κοντά συναισθηματικά, σωματικά και κοινωνικά.

Η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Νατάσα Μπροντίνο, διαπίστωσε πως, «με βάση της αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες που κουτσομπόλευαν, είχαν έρθει πιο κοντά με τις φίλες τους. Τότε άρχισα να διερωτώμαι αν υπήρχε μια βιοχημική αιτία γι ‘αυτή την αίσθηση της εγγύτητας», είπε στην Daily Mail .

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις