Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μεγάλες αλλαγές των τραπεζών στα ΑΤΜ: Δείτε τι μπορείτε να κάνετε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλες αλλαγές των τραπεζών στα ΑΤΜ: Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Σημαντικές αλλαγές που θα βοηθούν τους πολίτες να εξυπηρετούνται πολύ πιο γρήγορα, φέρνουν οι τράπεζες με τη νέα γενιά των ΑΤΜ. Αντί να ξοδεύουν τον χρόνο τους στην ουρά, οι πελάτες μπορούν μέσω on line συναλλαγών, χωρίς την προϋπόθεση του e banking, να κάνουν τις συναλλαγές τους κάθε στιγμή και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. […]

atm-eikastiko_0

Σημαντικές αλλαγές που θα βοηθούν τους πολίτες να εξυπηρετούνται πολύ πιο γρήγορα, φέρνουν οι τράπεζες με τη νέα γενιά των ΑΤΜ.

Αντί να ξοδεύουν τον χρόνο τους στην ουρά, οι πελάτες μπορούν μέσω on line συναλλαγών, χωρίς την προϋπόθεση του e banking, να κάνουν τις συναλλαγές τους κάθε στιγμή και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Οι online συναλλαγές παρέχονται από τα ΑΤΜ που επιτρέπουν καταθέσεις μετρητών σε πραγματικό χρόνο, χωρίς τη χρήση φακέλου.

Έτσι, ο καταναλωτής μπορεί:

– Να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του

– Να εμβάσει χρήματα σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα

– Να πληρώσει μία σειρά από λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών προς την εφορία

cms9093

Αναλυτικότερα:

Εθνική Τράπεζα: Περίπου το 80% των ΑΤΜ της επιτρέπουν την πραγματοποίηση online καταθέσεων.

Alpha Bank: Προσφέρει ΑΤΜ κυρίως σε καταστήματα της πρώην Εμπορικής Τράπεζας που δίνουν τη δυνατότητα αυτόματων καταθέσεων.

Eurobank: Μέχρι το τέλος του 2017 όλα τα ΑΤΜ της τράπεζας θα έχουν αντικατασταθεί με καινούρια.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει μερικές δεκάδες ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα που επιτρέπουν τις online Καταθέσεις.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε επιλεγμένα ΑΤΜ είναι δυνατή η online κατάθεση μετρητών χωρίς φάκελο με αυτόματη πίστωση του συνδεδεμένου λογαριασμού

Συναλλαγές χωρίς ταμεία

Η δυνατότητα του e-branch, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου ταμία μέσα από video κλήση, είναι καινοτομία που ήρθε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το πρώτο e-branch, που βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας, ξεκίνησε τη λειτουργία του την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Tα άλλα δύο θα λειτουργήσουν σταδιακά μέχρι τέλος του έτους στο Χαλάνδρι και τα Σπάτα (εκπτωτικό χωριό).

Οι συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιούνται είναι: ανάληψη και κατάθεση μετρητών, ενημέρωση υπολοίπου, κατάθεση επιταγών, μεταφορά χρημάτων για εξόφληση προμηθευτών, πληρωμή λογαριασμών και οφειλών της επιχείρησης, πληρωμή εταιρικών καρτών και δανείων, κ.ά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις