Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα

O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε άρθρο του στην εφημερίδα «South China Morning Post», επισημαίνει πως η “Ελλάδα, παρότι παραμένει μία ειδική περίπτωση, μπορεί να εξέλθει επιτυχημένα από το πρόγραμμα διάσωσης, όπως συνέβη με την Πορτογαλία και την Κύπρο”. Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του ESM στο εν λόγω άρθρο τέσσερις από […]

regklingk

O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε άρθρο του στην εφημερίδα «South China Morning Post», επισημαίνει πως η “Ελλάδα, παρότι παραμένει μία ειδική περίπτωση, μπορεί να εξέλθει επιτυχημένα από το πρόγραμμα διάσωσης, όπως συνέβη με την Πορτογαλία και την Κύπρο”.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του ESM στο εν λόγω άρθρο τέσσερις από τις πέντε χώρες που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης αποτελούν ήδη  success stories, αναφερόμενος στην Ισπανία, στην Πορτογαλία,στην Ιρλανδία και στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα αξιολογώντας το έργο του ESM υποστήριξε πως ο οργανισμός προσφέρει μακροχρόνιο δανεισμό με ευνοϊκούς όρους. Στην ελληνική περίπτωση, η χώρα αποκομίζει 8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση λόγω των ευνοϊκών όρων δανεισμού. Ενώ αναφερόμενος στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος σημειώνει πως αυτό θα μειωθεί κατά 20% έως το 2060.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις