Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νέο μπαράζ ληστρικών επιδρομών σε καταστήματα της Μυτιλήνης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο μπαράζ ληστρικών επιδρομών σε καταστήματα της Μυτιλήνης

Του Πέτρου Καρσιώτη Περίπου ένα μήνα από τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις καταστημάτων στη Μυτιλήνη, από ομάδα πέντε Αλγερινών, όπως αποδείχθηκε, νέο μπαράζ ληστρικών επιθέσεων κατά καταστημάτων εξαπέλυσαν ένας 20χρονος Αλγερινός με δύο συνεργούς του. Ενώ είχαν εξιχνιαστεί στις 18 του περασμένου Οκτωβρίου 19 ληστρικές επιδρομές με λοστούς, πέτρες και ξύλα στις προσόψεις των καταστημάτων και ο […]

astunomia-sullipsi

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περίπου ένα μήνα από τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις καταστημάτων στη Μυτιλήνη, από ομάδα πέντε Αλγερινών, όπως αποδείχθηκε, νέο μπαράζ ληστρικών επιθέσεων κατά καταστημάτων εξαπέλυσαν ένας 20χρονος Αλγερινός με δύο συνεργούς του.

Ενώ είχαν εξιχνιαστεί στις 18 του περασμένου Οκτωβρίου 19 ληστρικές επιδρομές με λοστούς, πέτρες και ξύλα στις προσόψεις των καταστημάτων και ο εμπορικός κόσμος της Μυτιλήνης ζητούσε τη βοήθεια της Πολιτείας, την τελευταία εβδομάδα έφθασαν στην αστυνομία άλλες τέσσερις καταγγελίες καταστηματαρχών.

Από τη διερεύνηση των διαρρήξεων από την ασφάλεια Μυτιλήνης,  προέκυψε ότι οι δράστες, βραδινές κυρίως ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν  σε καταστήματα, παραβιάζοντας εισόδους ή παράθυρά και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα εμπορεύματα.

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ μεγάλο είναι και το ύψος των φθορών, που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις των καταστηματαρχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 20χρονος, μαζί με με δύο ακόμη συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων προσπαθεί να βρει η Αστυνομία,  διέπραξαν, κατά το χρονικό διάστημα μιας  εβδομάδας, τέσσερις τουλάχιστον κλοπές – διαρρήξεις σε εμπορικά καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Ασφάλεια  Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται  από τους αστυνομικούς η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Στις 18 Δεκεμβρίου, πέντε Αλγερινοί, που διέμεναν σε καταυλισμό της Μυτιλήνης, συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ως δράστες των αλλεπάλληλων ληστρικών επιθέσεων σε εμπορικά καταστήματα και  σε εστιατόρια της πόλης.

Το μπαράζ των επιθέσεων, όπως είχε γράψει τότε η Alphafreepress,  άρχισε αργά  νύχτα, όταν χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, άρχισαν να σπάνε με πέτρες, που εκσφενδόνιζαν και με άλλα βαριά αντικείμενα τις τζαμαρίες εμπορικών καταστημάτων και δύο εστιατορίων κατά μήκος της οδού Ερμού.

Οι ίδιοι δράστες επιχείρησαν τότε να εισβάλουν και στα γραφεία της ΔΕΗ στοχεύοντας προφανώς στις εισπράξεις της Δημόσιας Επιχείρησης από την πληρωμή λογαριασμών, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η Αστυνομία, μετά και τις διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της Μυτιλήνης  είχε αυξήσει τις περιπολίες και τις πεζές και τις εποχούμενες στην προσπάθειά  να συλλάβουν οι αστυνομικοί,  επ αυτοφώρω τους δράστες.

Ο εμπορικός σύλλογος της Μυτιλήνης σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι:

«Συστήνουμε στα μέλη μας να λάβουν μέτρα προστασίας  και να καταγγείλουν άμεσα και χωρίς αναστολές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση παρατηρούν γύρω από τα καταστήματά τους και τα σπίτια τους.

 Να φροντίσουν να μην αφήνουν χρήματα στα καταστήματά τους και τα είδη μεγάλης αξίας να μην είναι εκτεθειμένα σε θέα και χωρίς προστασία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις