Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φιγιόν αλά Λεπέν: “Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν κι άλλοι πρόσφυγες”
ΚΟΣΜΟΣ

Φιγιόν αλά Λεπέν: “Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν κι άλλοι πρόσφυγες”

Δεν θα δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες, δηλώνει ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, σε περίπτωση που επιλεχθεί από τον λαό για την προεδρία. Ο στενός του συνεργάτης Μπρουνό Λε Μερ, μίλησε στη γερμανική Bild και ξεκαθάρισε τις προθέσεις του Φιγιόν σχετικά με το προσφυγικό. «Ένας πρόεδρος Φιγιόν δεν θα αποδεχόταν περισσότερους πρόσφυγες […]

112E39DCEEF38052C469DFB31793DB7A

Δεν θα δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες, δηλώνει ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, σε περίπτωση που επιλεχθεί από τον λαό για την προεδρία.

Ο στενός του συνεργάτης Μπρουνό Λε Μερ, μίλησε στη γερμανική Bild και ξεκαθάρισε τις προθέσεις του Φιγιόν σχετικά με το προσφυγικό.

«Ένας πρόεδρος Φιγιόν δεν θα αποδεχόταν περισσότερους πρόσφυγες απ’ όσους υπάρχουν με τις σημερινές αναλογίες, επειδή η Γαλλία δεν είναι πολιτικά και οικονομικά σε θέση να το πράξει», δήλωσε ο Λε Μερ, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή θέματα στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν.

Μάλιστα, σαφής και κάθετη ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να ακολουθήσει την αλληλέγγυα τακτική της Γερμανίας: «Σε καμιά περίπτωση», είπε ο Λε Μερ.

Παρά τις αντιδράσεις της Μέρκελ πως η υπόλοιπη Ευρώπη δεν δείχνει κατανόηση για το μεταναστευτικό, οι εταίροι δεν σκοπεύουν να αλλάξουν συμπεριφορά.

Την Τρίτη, ο Εμμανουέλ Μακρόν, υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, απέτισε φόρο τιμής στην Γερμανίδα καγκελάριο για την πολιτική της με τους πρόσφυγες, καθώς «έσωσε τις κοινές αξίες μας αναλαμβάνοντας να περιθάλψει πρόσφυγες που υπέφεραν».

Να σημειωθεί ότι το 2015 με το άνοιγμα των συνόρων, η Γερμανία δέχτηκε 890.000 πρόσφυγες, ενώ το 2016 280.000 που ζήτησαν άσυλο.

Ο Φιγιόν, που θεωρείται φαβορί, θα συναντήσει τη Μέρκελ στις 23 Ιανουαρίου, μια συνάντηση που έχει προετοιμάσει ο Μπρουνό Λε Μερ με τη δική του επίσκεψη στο Βερολίνο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις