Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Washington Post: “Οι Δεξιοί είναι πιο όμορφοι από τους Αριστερούς”
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: “Οι Δεξιοί είναι πιο όμορφοι από τους Αριστερούς”

Είναι γνωστό πως η ομορφιά, δεν αφορά αποκλειστικά στην ανατομία, αλλά σχετίζεται ως ένα βαθμό με την καλλιέργεια, την ψυχική διάθεση και τον χαρακτήρα. Μια νέα έρευνα όμως, αναφέρει πως η ομορφιά ενός ανθρώπου συνδέεται και με τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Washington Post”, οι δεξιοί πολιτικοί […]

ImageHandler

Είναι γνωστό πως η ομορφιά, δεν αφορά αποκλειστικά στην ανατομία, αλλά σχετίζεται ως ένα βαθμό με την καλλιέργεια, την ψυχική διάθεση και τον χαρακτήρα.

Μια νέα έρευνα όμως, αναφέρει πως η ομορφιά ενός ανθρώπου συνδέεται και με τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Washington Post”, οι δεξιοί πολιτικοί στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς.

Η ομορφιά, είναι ένα πολύτιμο στοιχείο που ανοίγει πολλές πόρτες και ευνοεί την κατάκτηση πολλών χρημάτων, ενώ ερευνητές τονίζουν πως πέραν αυτού, οι όμορφοι άνθρωποι απολαμβάνουν καλύτερη αντιμετώπιση από τους συνανθρώπους τους.

Στο πρώτο πείραμα, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν φωτογραφίες των υποψηφίων στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποψηφίων των ΗΠΑ για την Γερουσία και υποψηφίων στην Αυστραλία και την Βουλή των Αντιπροσώπων της Φινλανδίας.

Οι «κριτές» είπαν πως οι δεξιοί ήταν πιο όμορφοι από τους αριστερούς.  

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, κάνοντας το δεύτερο πείραμα, πως οι Ρεπουμπλικάνοι ασχολούνται περισσότερο με την εμφάνιση τους συγκριτικά με τους Δημοκρατικούς υποψήφιους.

Αυτό είναι γεγονός, μόνο όταν οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν αρκετά για τους υποψηφίους– κυρίως σε επίπεδο δημοτικών εκλογών- και δίνουν έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως οι βουλευτικές εκλογές, που οι ψηφοφόροι είναι πλήρως ενημερωμένοι για όσους διεκδικούν τη νίκη, η εμφάνιση παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο σε όλα τα ιδεολογικά «μέτωπα».

Παλαιότερα, οι μελέτες είχαν δείξει πως όσο περισσότερο οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχουν καλή εμφάνιση, τόσο μικρότερη ήταν η προτίμησή τους για την ισότητα, ένας όρος που συνήθως συνδέεται με την Αριστερά.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση “Journal of Public Economics” . 
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις