Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δέσμευση Μητσοτάκη: Περικοπή δαπανών δημοσίου και μείωση φόρων (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: Περικοπή δαπανών δημοσίου και μείωση φόρων (vid)

Θα ακυρώσουμε τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση με παράνομο τρόπο και αντίθετα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αντώνη Σρόιτερ. Στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι δεν θα δεχθεί να νομιμοποιήσει το όργιο των διορισμών που επιχειρεί αυτήν […]

mitsotakis

Θα ακυρώσουμε τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση με παράνομο τρόπο και αντίθετα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αντώνη Σρόιτερ.

Στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι δεν θα δεχθεί να νομιμοποιήσει το όργιο των διορισμών που επιχειρεί αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση, προσθέτοντας βάρη στο δημόσιο.

«Εάν διαπιστώσουμε ότι κάποιοι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο κατά παράβαση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, εμείς δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Θα αλλάξουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και απαγορεύει στους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα αν υπάρξει πρωτόδικη απόφαση σε βάρος τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για τους φόρους

Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για μείωση φόρων, παρότι οι δανειστές αντιτίθενται, ο κ.Μητσοτάκης υποσχέθηκε οτι θα το πράξει, ακόμη κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

«Αν η κυβέρνηση προτάξει ένα πειστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τότε είμαι βέβαιος ότι και οι θεσμοί θα δεχθούν να μειώσουν – έστω λίγο- τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλά ακόμη κι αν δεν το δεχθούν, θα μειώσουμε δαπάνες του δημοσίου για να μειώσουμε και τους φόρους.Και το κάνουμε έστω και μονομερώς. Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην χώρα. Κι αν χρειαστεί, ελεγχόμενα, θα εκπέμψουμε ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας».

Τι θα γίνει με τους διορισμούς

«Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε στην Βουλή, θα αλλάζει την οργάνωση της κυβέρνησης. Γίνεται ένα πάρτι διορισμών ενώ η κυβέρνηση είναι το απόλυτο σκορποχώρι. Θα δημιουργήσουμε ένα πιο σφιχτό κυβερνητικό σχήμα και θα εμπιστευθούμε περισσότερο τους έμπειρους και καλούς δημοσίους υπαλλήλους, αντί να προσλαμβάνουμε μετακλητούς” επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πώς θα κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία

«Η κυβέρνησή μας θα αποτελεί ένα μείγμα εμπειρίας και ανανέωσης” είπε. “ Θα υπάρχουν πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Θα πρέπει να πείσουμε τους άξιους να προσφέρουν και πάλι στην πολιτική» τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν σκοπεύει να ακολουθήσει και το “μοντέλο Τράμπ” που επιλέγει για υπουργούς του, προέδρους επιχειρήσεων σημείωσε:

«Γιατί όχι; Χρειαζόμαστε στελέχη από την ιδιωτική οικονομία, γειωμένους με την πραγματική οικονομία».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις