Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Όπως αναμενόταν η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα πίσω από την επίθεση στα ΜΑΤ – Τι “έδειξε” η βαλλιστική εξέταση
ΕΛΛΑΔΑ

Όπως αναμενόταν η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα πίσω από την επίθεση στα ΜΑΤ – Τι “έδειξε” η βαλλιστική εξέταση

Του Πέτρου Καρσιώτη Η πεποίθηση αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για το ποια οργάνωση επιχείρησε να αφήσει νεκρούς αστυνομικούς πίσω της, έγινε βεβαιότητα όταν ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η βαλλιστική εξέταση. Από τη σύγκριση των τριών καλύκων που βρέθηκαν στην επίθεση κατά των ΜΑΤ,προέκυψε ότι από το ίδιο καλάσνικοφ έχουν βληθεί και οι σφαίρες τόσο […]

tromokratiki-epithesi

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η πεποίθηση αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για το ποια οργάνωση επιχείρησε να αφήσει νεκρούς αστυνομικούς πίσω της, έγινε βεβαιότητα όταν ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η βαλλιστική εξέταση.

Από τη σύγκριση των τριών καλύκων που βρέθηκαν στην επίθεση κατά των ΜΑΤ,προέκυψε ότι από το ίδιο καλάσνικοφ έχουν βληθεί και οι σφαίρες τόσο στο κτήριο της μεξικανικής πρεσβείας, όσο και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην επίθεση του Μαΐου 2014, παραμονής των ευρωεκλογών.

Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ,  προέκυψε, λοιπόν, ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κalashnikov ) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και
  • στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Η οργάνωση, δύο μόνο μέλη της οποίας εμφανίζονται στις εκάστοτε σκηνές των ενόπλων επιθέσεων (σ.σ ένοπλες παρεμβάσεις τις ονομάζει ο συντάκτης των προκηρύξεων), θεωρείται από τους ερευνητές-αναλυτές απόλυτα επικίνδυνη, αποφασισμένη να αφήσει πίσω της νεκρούς.

Το ότι ο αστυνομικός, που επέζησε τραυματισμένος ευτυχώς όχι σοβαρά, θεωρείται θαύμα καθώς ο ένοπλος που σημάδεψε και πυροβόλησε είχε στόχο να ρίξει νεκρό πίσω του.

Άλλωστε, στην προκήρυξη του Νοεμβρίου, μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, σε αποστροφή της προκήρυξης προανήγγειλαν το χτύπημα όπως έχει ήδη γράψει η Alphafreepress.

«Δράσαμε δύο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ για να δείξουμε ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται. Σύντομα θα έρθει η ώρα τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ALPHAFREEPRESS – ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΙΑ ΤΟΥ “ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις