Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Μην στεγνώνετε ποτέ τα χέρια με τα μηχανήματα αέρα- Δείτε γιατί (video)
ΥΓΕΙΑ

Μην στεγνώνετε ποτέ τα χέρια με τα μηχανήματα αέρα- Δείτε γιατί (video)

Τα μηχανήματα αέρα που υπάρχουν στις περισσότερες τουαλέτες και όχι μόνο για να στεγνώνουμε τα χέρια μας, φαίνεται πως δεν είναι καλή ιδέα. Έτσι επισημαίνουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Westminster που ανακάλυψαν σε πρόσφατη έρευνα πως το στέγνωμα με τον αέρα είναι υπεύθυνο για «στρατό» από ιούς και μικρόβια. Η άποψη που επικρατεί, είναι […]

article-2389402-1b3ec183000005dc-879_1024x615_large-666x399

Τα μηχανήματα αέρα που υπάρχουν στις περισσότερες τουαλέτες και όχι μόνο για να στεγνώνουμε τα χέρια μας, φαίνεται πως δεν είναι καλή ιδέα.

Έτσι επισημαίνουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Westminster που ανακάλυψαν σε πρόσφατη έρευνα πως το στέγνωμα με τον αέρα είναι υπεύθυνο για «στρατό» από ιούς και μικρόβια.

Η άποψη που επικρατεί, είναι πως τα συγκεκριμένα μηχανήματα φιλτράρουν το 99,9% των βακτηρίων από τον αέρα που φυσά, όμως η νέα μελέτη αποδεικνύει πως η μέθοδος AIRBLADE εξαπλώνει 27 φορές περισσότερα βακτήρια από το χαρτί.

Για την ακρίβεια, η έρευνα έδειξε πως τα μηχανήματα αυτά «εξαπολύουν» 1.300 φορές περισσότερους ιούς, βακτήρια και μικρόβια από ότι το χαρτί. Μάλιστα αυτό γίνεται ακόμη κι αν βρισκόμαστε μακριά από το μηχάνημα, αφού τα μικρόβια εκσφενδονίζονται από απόσταση τριών μέτρων, όταν από το χαρτί δεν απομακρύνονται από τα 25 εκατοστά.

Η μελέτη  δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Microbiology.

Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις