Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία

«Ανυπόστατο και παραπλανητικό» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών κάθε ισχυρισμό ότι για την εξόφληση του δανείου προς τον ESM μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία. Επισημαίνει δε ότι, με το πολυνομοσχέδιο δεν συστήνεται ενέχυρο επί των περιουσιακών στοιχείων του υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ). Ενώ αναφέρει πως δεν εγγράφεται υποθήκη ή άλλου είδους εμπράγματη ασφάλεια επί των οποιωνδήποτε ακινήτων που […]

«Ανυπόστατο και παραπλανητικό» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών κάθε ισχυρισμό ότι για την εξόφληση του δανείου προς τον ESM μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία.

Επισημαίνει δε ότι, με το πολυνομοσχέδιο δεν συστήνεται ενέχυρο επί των περιουσιακών στοιχείων του υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Ενώ αναφέρει πως δεν εγγράφεται υποθήκη ή άλλου είδους εμπράγματη ασφάλεια επί των οποιωνδήποτε ακινήτων που έχουν περιέλθει στο υπερταμείο ή τις θυγατρικές του ή άλλης μορφής εξασφάλιση υπέρ του ESM.

Διαβάστε ακόμα:

H κρατική περιουσία, ενέχυρο στους δανειστές

Αντίθετα, δημιουργείται ένας μηχανισμός προστασίας του ESM σε σχέση με τα μερίσματα (αν και εφόσον υπάρξουν) που θα λαμβάνει το Δημόσιο από την ΕΕΣΥΠ, ενώ έχει ξαναδοθεί ανάλογη εγγύηση το 2012.

Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά πως «κάθε ισχυρισμός ότι για την εξόφληση του δανείου μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία είναι ανυπόστατος και παραπλανητικός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις