Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καλιακμάνης: Έχει παρέλθει η λογική του Ηλία του 16ου
ΕΛΛΑΔΑ

Καλιακμάνης: Έχει παρέλθει η λογική του Ηλία του 16ου

«Η εποχή του Ηλία του 16ου έχει παρέλθει και αυτή η αστυνόμευση δεν μπορεί να αποδώσει, ο αστυνομικός στο δρόμο λειτουργεί μόνο ψυχολογικά για τους πολίτες» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης. Όπως υποστήριξε «αποτελεσματικότερη αστυνόμευση μπορεί να αποδώσει μόνο η δίκυκλη αστυνόμευση». Κληθείς να σχολιάσει τις […]

«Η εποχή του Ηλία του 16ου έχει παρέλθει και αυτή η αστυνόμευση δεν μπορεί να αποδώσει, ο αστυνομικός στο δρόμο λειτουργεί μόνο ψυχολογικά για τους πολίτες» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης.

Όπως υποστήριξε «αποτελεσματικότερη αστυνόμευση μπορεί να αποδώσει μόνο η δίκυκλη αστυνόμευση».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι από τους περίπου 800 αστυνομικούς που αποδεσμεύθηκαν από τη φύλαξη προσώπων οι μισοί δήλωσαν κώλυμα ο κ, Καλιακμάνης απάντησε «λογικό δεν είναι να δηλώνουν κωλύματα;

Παίρνουν έναν εργαζόμενο και τον βάζουν σε πρόσωπα και αυτός παίρνει λίγα χρήματα, είναι λογικό να προτιμάει ένα πρόσωπο από το να βγει στο δρόμο.

Φταίνε αυτοί που δεν πληρώνουν τον Έλληνα αστυνομικό για να εκτίθεται καθημερινά σε κίνδυνο».

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης

Έσπευσε, δε, να συμπληρώσει ότι «το αποδοκιμάζω αλλά φταίνε αυτοί που τους πήγαν σε πρόσωπα και τους έμαθαν σε αυτή τη νοοτροπία».

Όσον αφορά την έκδοση νέων ταυτοτήτων ο κ. Καλιακμάνης διευκρίνισε ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος μέχρι να συμβεί αυτό αποκαλύπτοντας ότι «υπάρχουν πιέσεις από τις ΗΠΑ που βάζουν θέμα βίζα αν δεν προχωρήσει η έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Όπως τόνισε οι νέες ταυτότητες «δύσκολα πλαστογραφούνται γιατί έχουν μηχανικώς αναγνωρίσιμη ζώνη, έχουν μικροτσίπ, έχουν δακτυλικό αποτύπωμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις