Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διαρρήκτες… κλειδοκράτορες και αναρριχητές (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρρήκτες… κλειδοκράτορες και αναρριχητές (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 646 (!) κλειδιά, για να ανοίγουν όποια πόρτα διαμερίσματος η μονοκατοικίας… αντιστεκόταν στα σχέδια εισβολής τους, είχαν δύο Γεωργιανοί στην κατοχή τους! Ένα άλλο δίδυμο διαρρηκτών, Αλβανοί αυτοί,  επιδιδόταν με… επιτυχία στην αναρρίχηση σε διαμερίσματα πρώτων και δευτέρων ορόφων με τους πρωταγωνιστές να πηδάνε σαν αίλουροι και να […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 646 (!) κλειδιά, για να ανοίγουν όποια πόρτα διαμερίσματος η μονοκατοικίας… αντιστεκόταν στα σχέδια εισβολής τους, είχαν δύο Γεωργιανοί στην κατοχή τους!

Ένα άλλο δίδυμο διαρρηκτών, Αλβανοί αυτοί,  επιδιδόταν με… επιτυχία στην αναρρίχηση σε διαμερίσματα πρώτων και δευτέρων ορόφων με τους πρωταγωνιστές να πηδάνε σαν αίλουροι και να παραβιάζουν μπαλκονόπορτες, όταν δεν δυσκολεύονταν να παραβιάσουν την κλειδαριά.

Στο στόχαστρο σπίτια στο Χαλάνδρι

Κοινό σημείο των δύο διδύμων το ότι έβαζαν στο στόχαστρο σπίτια στο Χαλάνδρι, ενώ το δεύτερο πέρα από τη συνοικία αυτή επέκτεινε τις… αναρριχήσεις και σε Αγία Παρασκευή και Βριλήσσια.

Οι Γεωργιανοί… κλειδοκράτορες, 40 και 60 χρόνων,   συνελήφθησαν στο Χαλάνδρι. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας  ΔΙ.ΑΣ, μετά από καταδίωξη, καθώς στην τελευταία απόπειρα να εισβάλουν σε σπίτι της περιοχής, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη ο οποίος τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Εξιχνιάστηκαν ως τώρα επτά περιπτώσεις

Από την μέχρι τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Χαλανδρίου, εξιχνιάσθηκαν επτά  περιπτώσεις από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατασχέθηκαν εργαλεία κλειθροποιίας

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 646 κλειδιά διαφόρων τύπων, εργαλεία κλειθροποιίας, διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και δύο  κινητά τηλέφωνα.

Xτυπούσαν τα κουδούνια για να διαπιστώσουν απουσία

Για το δεύτερο δίδυμο των Αλβανών, η Αστυνομία λέει ότι από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, νυχτερινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν οικίες και αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων χτυπώντας το κουδούνι, προέβαιναν στην διάρρηξη των εισόδων ή των παραθύρων.

Αναρριχούνταν στα μπαλκόνια

Χαρακτηριστικό του επαγγελματικού τρόπου δράσης τους, ήταν ότι στις περιπτώσεις που αδυνατούσαν να παραβιάσουν τις κεντρικές εισόδους των πολυκατοικιών, αναρριχούνταν στα μπαλκόνια.

Επιπλέον, για την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν γάντια, ενώ τα κλοπιμαία (κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη) τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδοχών.

Τι κατασχέθηκε

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δαχτυλίδι, δύο αλυσίδες, ένα κατσαβίδι, ένα γάντι και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο μετακίνησης.

Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή και στα Βριλήσσια.

Ο 36χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διάπραξη όμοιων αδικημάτων και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Επιχείρηση «αέριο γέλιου», που φέρνει κλάματα…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις