Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δημοσκόπηση – φωτιά για Σκοπιανό και Τουρκία: Τι «ψηφίζουν» οι Έλληνες
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση – φωτιά για Σκοπιανό και Τουρκία: Τι «ψηφίζουν» οι Έλληνες

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει τις σκέψεις των Ελλήνων για τα ζητήματα της Ελλάδας που… καίνε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Tvxs. gr, οι 7 στους 10 Έλληνες θέλουν κοινά αποδεκτή λύση στο Σκοπιανό. Μάλιστα, 6 στους 10 δηλώνουν πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια ονομασία που […]

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει τις σκέψεις των Ελλήνων για τα ζητήματα της Ελλάδας που… καίνε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Tvxs. gr, οι 7 στους 10 Έλληνες θέλουν κοινά αποδεκτή λύση στο Σκοπιανό.

Μάλιστα, 6 στους 10 δηλώνουν πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Διαβάστε ακόμα

«Απέναντι» στην κυβέρνηση οι Έλληνες: Τα μεγάλα «όχι» στον Αλέξη Τσίπρα

Η έρευνα καταγράφει τη συμφωνία μιας συντριπτικής πλειοψηφίας, της τάξης του 71% με την επιδίωξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης ονόματος που να ισχύει έναντι όλων.

Όσο αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, περίπου οι 4 στους 10 θεωρούν ότι είμαστε κοντά «επικείμενη επιθετική ενέργειας της γειτονικής χώρας εναντίον ελληνικών εδαφών».

Αντιθέτως, το 36% δηλώνουν ότι τα επεισόδια αυτά προκαλούνται από την Τουρκία για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και αποπροσανατολισμού από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική ηγεσία, ενώ για το 14% και οι αμφότεροι οι παραπάνω λόγοι θεωρούνται ισχυροί.

Οι συμμετέχοντες απαντώντας σε ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (20,8% έναντι 11,9%).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις