Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Βολές» Μητσοτάκη εναντίον Τσίπρα από τις Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βολές» Μητσοτάκη εναντίον Τσίπρα από τις Βρυξέλλες

Βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της συμφωνίας του για την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες. «Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς θα φύγουν περισσότεροι πρόσφυγες από την Ελλάδα, στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες […]

Βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της συμφωνίας του για την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

«Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς θα φύγουν περισσότεροι πρόσφυγες από την Ελλάδα, στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

FT: Κι άλλη «φαρμακερή» υπογραφή – Συμφωνία για επιστροφή μεταναστών

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η συνοχή της ΕΕ δοκιμάζεται με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα, ζητώντας, οι λύσεις, οι οποίες θα δοθούν, να είναι ευρωπαϊκές και να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι ισχύει για το «μυστικό δείπνο» Σαββίδη – Μητσοτάκη

«Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απέδωσε μεγάλες ευθύνες στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής, όταν μιλάμε για το προσφυγικό πρόβλημα» δήλωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις