Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ανήκουστο: Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε μετρό με… ζωγραφιές – Ειρωνίες από την αντιπολίτευση (pics)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ανήκουστο: Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε μετρό με… ζωγραφιές – Ειρωνίες από την αντιπολίτευση (pics)

Ούτε οι φανατικοί οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα δεν μπόρεσαν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στο σίριαλ με τα εγκαίνια του σταθμού «Σιντριβάνι» του μετρό στη Θεσσαλονίκη «Τέλος το ανέκδοτο» «Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την πεποίθηση […]

μετρό-Θεσσαλονίκης-Αλέξης-Τσίπρας-εγκαίνια.jpg

Ούτε οι φανατικοί οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα δεν μπόρεσαν να κλείσουν τα μάτια μπροστά στο σίριαλ με τα εγκαίνια του σταθμού «Σιντριβάνι» του μετρό στη Θεσσαλονίκη

«Τέλος το ανέκδοτο»

«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την πεποίθηση πως η βασική γραμμή του έργου θα λειτουργήσει νωρίτερα από ό,τι προβλέπει ο προγραμματισμός, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2020 και στο τέλος του ίδιου χρόνου.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε μια σειρά παρεμβάσεων για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και άλλα συγκοινωνιακά έργα που την καθιστούν πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όπως υπογράμμισε.

«Είμαι εντυπωσιασμένος, διότι με μια “μικρή” καθυστέρηση, σχεδόν 30 χρόνια, το πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι εδώ. Είναι υπαρκτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πολλοί αναρωτήθηκαν πότε επιτέλους θα περάσει ο επόμενος συρμός του μετρό, ενώ άλλοι δεν μπόρεσαν να μη σχολιάσουν το γεγονός πως ούτε οι κυλιόμενες σκάλες δεν λειτουργούσαν κατά την ξενάγηση του πρωθυπουργού!

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολίασαν ειρωνικά τα εγκαίνια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το… ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον έναν… σταθμό χωρίς ΜΕΤΡΟ, με συναυλία και με την παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Στην ουσία εγκαινιάζει… κυλιόμενες σκάλες», αναφέρει η ΝΔ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει, «είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της… γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τραίνο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα».

«Όπως… έφυγε το τραίνο αλλά παρέμεινε ο ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι και σήμερα που θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς ΜΕΤΡΟ», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Οι κάτοικοί της θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και από πάνω να νιώθουν σαν να τους κοροϊδεύουν. Σαν να μην έχουν αξιοπρέπεια, να τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς, άλλοτε για να θαυμάσουν το βαγόνι, άλλοτε για να κατέβουν την κυλιόμενη σκάλα και να… φανταστούν ότι πάνε με το ΜΕΤΡΟ… Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του».

«Κακοστημένη κωμωδία» χαρακτήρισε το Ποτάμι το άνοιγμα στο κοινό του σταθμού και πρόσθεσε: «Οι Θεσσαλονικείς ούτε για το “Ασημένιο Βέλος” κόβουν εισιτήριο ούτε για το μετρό. Πολύ περισσότερο δεν κόβουν εισιτήριο για τις κακοστημένες προεκλογικές κωμικές παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα-Σπίρτζη».

Για «στημένες προεκλογικές φιέστες σε έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής μας και εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την οργάνωση, «πίσω από τις φιέστες αυτές επιδιώκουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της πόλης, που είναι η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, αλλά και τα απλά καθημερινά προβλήματα, όπως είναι τα ακριβά και μη επαρκή έως ανύπαρκτα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη».

Ωστόσο, έρχονται κι άλλα στο… φως!

Τη δημοσιότητα, μία μέρα μετά, είδαν φωτογραφίες που αποδομούν τη φιέστα και απεικονίζουν τα ολοκαίνουρια εκδοτήρια εισιτηρίων.

Αν κάποιος κοιτάξει με προσοχή, θα δει πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά τυπωμένες φωτογραφίες πάνω σε μουσαμά!

Δηλαδή… ζωγραφισμένα εκδοτήρια!

Tα εκδοτηρια όπως φάνηκαν στις κάμερες Κάποιοι αποκάλυψαν την απάτη

Δείτε μερικά  από τα πιο χαρακτηριστικά «τιτιβίσματα»:  

https://twitter.com/drgreece/status/1079044410443292679

https://twitter.com/eniiii2/status/1079013011447259136

https://twitter.com/hatz_patty/status/1079012648480579584

https://twitter.com/papatheodorou_a/status/1079004421177180160

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις