Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έρχονται μόνιμες φορολογικές μειώσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται μόνιμες φορολογικές μειώσεις

O Γιώργος Χουλιαράκης ανακοίνωσε πως δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος 3,6 δισ. ευρώ που θα αξιοποιηθεί για μόνιμες φορολογικές μειώσεις. «Καθώς η χώρα ανακτά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής οφείλουν να στραφούν στην αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος»,τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Στόχος οι κρατικοί Προϋπολογισμοί των επόμενων τεσσάρων ετών, να ενισχύσουν το […]

O Γιώργος Χουλιαράκης ανακοίνωσε πως δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος 3,6 δισ. ευρώ που θα αξιοποιηθεί για μόνιμες φορολογικές μειώσεις.

«Καθώς η χώρα ανακτά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής οφείλουν να στραφούν στην αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος»,τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Στόχος οι κρατικοί Προϋπολογισμοί των επόμενων τεσσάρων ετών, να ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και να υποστηρίξουν με τρόπο ασφαλή τη βιώσιμη και δίκαιη ανάκαμψη.

Διαβάστε ακόμα: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουλίου

«Μετά από το 8 χρόνια, η χώρα το 2017 βγήκε από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ. Επίσης το 2016 και το 2017 για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία η χώρα κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, όσο αφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2019 – 2022, δεσμεύεται για τη μόνιμη μείωση των φορολογικών βαρών, των ασφαλιστικών εισφορών και τη στοχευμένη ενίσχυση συγκεκριμένων κατηγοριών πρωτογενών δαπανών.

«Ο χώρος που δημιουργείται και θα αξιοποιηθεί για μόνιμα μέτρα φορολογικών μειώσεων και επιπλέον πρωτογενών δαπανών είναι της τάξης των 3,6 δισ. ευρώ», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις