Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους, με δικό σας παγωτό ξυλάκι
PLUS

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους, με δικό σας παγωτό ξυλάκι

Οι μερίδες είναι για 12 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15′ και στην κατάψυξη πρέπει να παραμείνει 5 ώρες. Υλικά Για το παγωτό βανίλια 250 ml γάλα πλήρες 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 150 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι μεσαίων αυγών (120 γρ.) 2 βανίλιες σκόνη Για τη διακόσμηση 14 ξυλάκια 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα […]

ksilaki-cookies

Οι μερίδες είναι για 12 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15′ και στην κατάψυξη πρέπει να παραμείνει 5 ώρες.

Υλικά

Για το παγωτό βανίλια

250 ml γάλα πλήρες

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ. ζάχαρη

6 κρόκοι μεσαίων αυγών (120 γρ.)

2 βανίλιες σκόνη

Για τη διακόσμηση

14 ξυλάκια

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο) ψιλοκομμένη

300 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια

200 γρ. μπισκότα σοκολάτας τριμμένα

Διαδικασία:

Φτιάξτε το παγωτό βανίλια:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, την βανίλια, την μισή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα για 5΄μέχρι να ζεσταθεί. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε την για 20′ και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε τους κρόκους αυγών και χτυπήστε με ένα πιρούνι για 2΄. Ρίξτε τους κρόκους στην κατσαρόλα με το γάλα.

bigstock--136954715

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη για 5΄μέχρι να πάρει μια βράση. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 30΄. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από την κατάψυξη και ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.

Βάλτε το μείγμα στης φόρμες σιλικόνης παγωτού. Τοποθετήστε το ξυλάκι, ισιώστε με μια σπάτουλα την επιφάνεια στο παγωτό σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα ξυλάκια παγωτά στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε κατά τα 2/3 νερό και εφαρμόστε στο χείλος της κατσαρόλας ένα μεταλλικό μπολ. Ρίξτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 4΄μέχρι να λιώσει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και βγάλτε το μπολ με την σοκολάτα και αφήστε για 7΄.

Μοντάρισμα

Βγάλτε τα παγωτά από την κατάψυξη και αφαιρέστε τα με προσοχή από της φόρμες. Βουτήξτε τα παγωτά στην λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε τα με το ψιλοκομμένο φουντούκι και τα τριμμένα μπισκότα σοκολάτας. Βάλτε τα στο ταψί και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάλτε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις